RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: TV 2)

Har viktige spor fra åstedet

Sist oppdatert:
Politiet har godt håp om at DNA-prøver av personer i omgangskretsen til Cathrine Halvorsen (34) skal løse drapsgåten.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer har politiet sikret viktige spor fra åstedet som kan felle gjerningsmannen. Politiet tror at gjerningsmannen er å finne i Halvorsens omgangskrets. Det blir nå systematisk tatt prøver av alle i omgangskretsen som er inne til avhør. Dermed håper politiet at de står overfor en snarlig løsning i saken.

I vennekretsen
At døren til den avdødes leilighet i Odinsvei 27 på Kongsvinger i Hedmark ikke var brutt opp kan tyde på at Christine Halvorsen kjente sin drapsmann. TV 2 Nettavisen kjenner til at sjalusi blant personer i hennes omgangskrets er et mulig motiv som politiet forfølger.

Et annet spor er den ukjente barnefaren som TV 2 Nettavisen skrev om tidligere tirsdag. Ifølge et vitne skal han ha truet Halvorsen over lengre tid. Politiet kjenner ennå ikke identiteten til denne personen.

- Nei, han står ikke oppført i noe registre. Selv ikke hennes mor kjente hans identitet, sier politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Halvorsen ble drept mellom 22.30 tirsdag 9. desember og morgenen onsdag 10. desember. Drapet ble ikke oppdaget før fredagen etter.

La fram kondomer
Et vitne forteller avisen Glåmdalen om en svært dramatisk situasjon i Halvorsen leilighet kvelden før hun ble drept. En mannlig kjenning hadde kommet med seksuelle tilnærmelser som hun hadde avvist. Mannen hadde da lagt kondomer på stuebordet, kledd av seg og gått i dusjen.

Jenta ringte da opp en annen venn og ba ham komme til unnsetning. Da vennen kom, hadde den truende personen forlatt leiligheten. Før han dro skal han ha truet med å komme tilbake kvelden etter.

DNA-prøver
Politiet håper nå at gjerningsmannen er å finne i Halvorsens bekjentskapskrets.

- Vi tar rutinemessig DNA-prøver, fingeravtrykk og fotavtrykk av alle personer som kommer inn til avhør, sier politiadvokat Rolf Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Disse prøvene vil bli sjekket opp mot spor funnet på åstedet. Blant annet et blått håndkle som den ukjente mannen fra mandag kveld brukte til å tørke seg med før han dro. Hvis gjerningsmannen er blant de som har vært inne til avhør, vil politiet trolig stå overfor et gjennombrudd i saken når disse funnene er analysert.

For det skal svært mye til å ikke legge igjen noen spor på åstedet. Siden fredag har tre, fire teknikere fra Kripos saumfart leiligheten til Halvorsen. TV 2 Nettavisen kjenner til at leiligheten bar preg av kamp. Det betyr at gjerningspersonen trolig ikke har forsøkt å skjule sine spor.

Fant telefonmann
Politiet har nå avhørt mannen som ringte Halvorsen klokken 22.30 kvelden hun ble drept.

- Han er en venn av avdøde, og forteller at de hadde en samtale denne kvelden. Han sier han også ringte flere ganger etter 22.30, men at Halvorsen da ikke tok telefonen, sier Thoresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere