*Nettavisen* Nyheter.

Hårball i brød var mus

En mus av ett eller annet slag lurte seg inn i brødet.

20.03.06 16:24

- Jeg ble helt kvalm. Da jeg så at det ble hår på brødkniven, skjønte jeg at noe var galt, og da jeg så nærmere etter fant jeg en skikkelig hårtugge inne i brødet, fortalte Dokka-kvinnen til Oppland Arbeiderblad etter å ha delt et brød i to og funnet en stor hårball midt inni.

Etter det groteske funnet, ble brødet sendt til Mattilsynet for undersøkelser. Nå er prøvene nesten klare. Men at det dreier seg om et dyr, nærmere bestemt en gnager, er i alle fall brakt på det rene.

Fire alternativ
- Vi har fått et muntlig og uformelt svar. Det var et dyr som hadde havnet i brødet. En gnager. Vi vet foreløpig ikke hvilken type gnager det er snakk om, sier førsteinspektør Elisabeth Harrang ved Mattilsynet Gjøvik, Toten og Land til TV 2 Nettavisen.

Men Mattilsynet har klart å analysere seg frem til fire alternative svar:

- Gråsidemus

- Sørmarkmus

- Fjellrotte

- Skogsmus.

Ukjent hvem som har skylda
Før Mattilsynet vet nøyaktig hvilket av de fire dyrene det er snakk om, kan de heller ikke avgjøre hvordan musen kom inn i brødet.

- Vi vet at det er en mus av et slag. Vi kan avgjøre om musen kom i brødet fra råvareleverandøren eller produsenten av brødet når vi vet hvilken type det er, sier Harrang til TV 2 Nettavisen.

- Hva gjør dere videre nå?

- Denne saken er ikke så viktig for øyeblikket. Akkurat nå er vi mest opptatt av e.coli. Vi venter til vi vet nærmere om det er fra råvarenleverandøren eller produsenten musen stammer, sier Harrang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag