RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hard dom for Nokas-innsidemannen

Sist oppdatert:
Påtalemyndigheten fikk fullt gjennomslag i Stavanger tingrett da dommen mot den såkalte innsidemannen falt i dag.

Tre års fengsel hvorav ett år gjøres betinget. Det er dommen i Stavanger tingrett for 27 åringen som ga David Toska informasjon om innsiden av Nokas-bygget i Stavanger. Dommen er i tråd med påstanden aktor la ned under rettsforhandlingen.

Både vekteren selv, og David Toska fortalte Stavanger tingrett at informasjonen fra vekteren ikke ble brukt til selve ranet, og at vekteren ikke visste at det skulle gjennomføres et ran.

Les: Toska støtter innsidemannen

I retten sa Toska at han planla et innbrudd ut fra de opplysningene vekteren kom med.

Les: Ville gå møkkaveien til Nokas

Retten har likevel kommet til at informasjonen vekteren ga, var viktig for David Toska da han planla ranet i Stavanger.

I retten hevdet vekteren også at han mer eller mindre ble presset til å hjelpe sin venn Thomas Ingebrigtsen, og at han møtte Toska for å hjelpe han.

Retten mener også at 27-åringen hadde god tid til å reflektere over sine handlinger. Informasjonen ga han over flere møter med Toska, og retten legger til grunn av mannen burde visst at denne informasjonen kunne brukes til ran.

- Dommen er ikke riktig. Vi mener det er feil å dømme ham for medvirkning til ran. Vi vil mest sannsynlig anke dommen, sier forsvarer Anne Kroken.

- I retten bekreftet både Toska og Ingebrigtsen at ranet ikke var planlagt da de hadde kontakt med vekteren. Opplysningene fra Ingebrigtsen ble lagt til grunn i Nokas-saken, men altså ikke her, sier Kroken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere