Gå til sidens hovedinnhold

Hareide: - Dette er ikke noe punktum

Påtroppende partileder Knut Arild Hareide mener Inger Lise Hansen kan fortsatt ha en politisk karriere – hvis hun selv vil.

Onsdag ettermiddag ble det klart at KrFs nestleder Inger Lise Hansen ikke innstilles som ny nestleder i partiet.

- Det jeg sier til den saken er at jeg tar det til etterretning det som valgkomiteen har kommet fram til i dag. Jeg er sikker på at dette ikke er et punktum i Inger Lise Hansens politiske karriere, dersom hun er åpen for andre muligheter framover. Som jeg har sagt før, så er hun en politisk kapasitet som har bidratt mye for KrF, sier påtroppende partileder Knut Arild Hareide til Nettavisen.

- Men hvilke muligheter har Hansen?

- For å si det sånn. Jeg gikk av som nestleder for fire år siden, og nå får jeg andre muligheter. Hvilke muligheter som ligger fram i tid, får tiden vise, sier han.

- En klok beslutning
Valgforsker Frank Aarebrot mener valgkomiteen trolig tok en klok beslutning, da de valgte å ikke innstille Inger Lise Hansen som nestleder.

- Det er neppe noen overraskelse. Det har ligget i kortene, og det er sannsynligvis klokt av partiet, ettersom Hareide som står for mange av de samme standpunktene som Hansen, ble valgt som leder. Han er noe mer moderat og sentrumsorientert, og ikke fullt så sexy i dameundertøy, men så står han for mange av de samme holdningene som Hansen, sier Aarebrot til Nettavisen.

- I den situasjonen partiet befinner seg i nå, så er det viktig at leder og nestleder reflekterer bredest mulig i partiet. Og da ville det vært rart å ha de to som leder og nestleder. Da er det fornuftig med en mer konservativ person for å balansere, sier han.

- Hansen er en slags seierherre
Aarebrot sier også at Hansen er en slags seierherre ettersom det var henne som inviterte til et maktskifte i partiet, noe som førte til at Dagfinn Høybråten valgte å trekke seg.

- I og med at resultatet ble lederskifte, så kan man si at Inger Lise Hansen har vunnet. Når Hareide ble leder, så har hun på en måte vunnet sak, men tapt personlig, sier han.

Videre sier Aarebrot at flere fylker kan være interessert i å nominere henne til stortingsplass, i tillegg til at hun kan gå ut i arbeidslivet og jobbe opp mot politikken.

- Hun er altfor ung til å være politisk død, men det er klart det er et tilbakeskritt.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser