*Nettavisen* Nyheter.

Hareide: - Jeg er både inne og ute

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Valgthriller for KrF-kronprins Knut Arild Hareide.

15.09.09 01:06

Hareide er 2. kandidat for Kristelig Folkeparti i Akershus, og visste like før klokken 01 fortsatt ikke om han får plass på Stortinget til høsten.

- Da valgdagsmålingene kom klokken 21 tydet veldig mye på at vi ikke kom til å ta mandatet i Akershus. Akkurat nå ligger vi inne på den ene målingen og ute på den andre, så jeg vet ikke hvordan dette vil gå, sier Hareide til Nettavisen like etter klokken 00.30 valgnatten.

- Det har i hvert fall fra klokken 21 vært en positiv utvikling, sier han videre.

- Fått gratulasjoner og beklagelser
Hareide venter nå i spenning på det endelige resultatet – hjemme hos tidligere partileder i KrF, Valgerd Svarstad Haugland.

- Nå har jeg faktisk dratt hjem til Valgerd. Her er det god stemning, og vi venter spent på opptellingen, sier Hareide.

Den tidligere miljøvernministeren sier det er få stemmer som vil avgjøre plassen hans.

- Fintellingen kommer til å være helt avgjørende. Det står bare om et titall eller et hundretall stemmer her, sier han spent.

I løpet av kvelden og natta har han fått både gratulasjoner og beklagelser.

- Jeg får noen tekstmeldinger som gratulerer meg, og noen som beklager at jeg ikke kommer inn, sier Hareide til Nettavisen.

- Vet det nok ikke før i morgen
Kristelig Folkeparti har gjort et dårlig valg, og ligger an til å få litt over 5,5 prosent oppslutning, en nedgang på over en prosent fra forrige valg.

- Hvis jeg kommer inn i Akershus så er det imponerende, siden vi går tilbake. Likevel greier vi å kapre tilbake igjen mandatet i Akershus, sier han.

Hareide tror ikke han får vite om han får plass på Stortinget før han legger seg.

- Jeg tror jeg vet det enten i løpet av natta eller i morgen, så når jeg legger meg i kveld tror jeg ikke jeg vet hvordan det ender, sier han, og legger til:

- I morgen bør jeg stå tidlig opp, sier han, og ler.

- Skuffet over resultatet
Hareide er skuffet over KrFs resultat.

- Jeg er skuffet over at vi får en tilbakegang. Etter at vi hadde drevet en god valgkamp hadde jeg håpet vi hadde fått et bedre resultat enn det vi ligger an til nå, sier han til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag