RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide og Eriksen stiller som KrF-nestledere

Sist oppdatert:
Både Dagrun Eriksen og Knut Arild Hareide sa mandag ja til å stille som nestlederkandidater i Kristelig Folkeparti.

- Kampvotering er sunt for oss som pollitikere og for demokratiet, sier Dagrun Eriksen som mandag sa ja til å stille som nestlederkandidat i Kristelig Folkeparti.

Fra før har Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe sagt at hun ønsker å stille som nestlederkandidat.

Mandag formiddag sa også Knut Arild Hareide til TV 2 at han har takket ja til å bli den andre nestlederen i partiet.

Dagrun Eriksen meddelte sitt kandidatur i mandag formiddag på Frelsesarmeens butikk Sally Ann i Oslo. Hun sier hun ønsker å være med å løfte partiet.

Eriksen har tapt før

- Vi trenger å bli et parti som blir oppfattet som for folk flest og ikke bare et parti for de vellykkede, det ønsker jeg å bidra til, sier Eriksen til TV 2.

I vår stilte hun også til valg som nestleder i partiet, men tapte da kampvoteringen under landsmøtet på Lillestrøm mot Knut Arild Hareide.

Nå ønsker 32-åringen fra Kristiansand å stille i ny kampvoitering, denne gangen mot Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe.

- Vi er forskjellige. Mens Bjørg har størst erfaring fra kommunalpolitikk, har jeg erfaring fra Stortinget, sier Dagrun Eriksen.

Helseminister Dagfinn Høybråten ga lørdag melding til valgkomiteen om at han ønsker å bli ny leder i Kristelig Folkeparti.

- Visjonær leder

- KrF vil gjennom Dagfinn Høybråten få en visjonær leder, noe norsk politikk vil trenge i årene som kommer. Høybråtens politiske handlekraft og gode strategiske evner vil være viktige egenskaper for KrF i den fasen partiet nå er inne i, sier lederen for valgkomiteen Hans Olav Syversen.

- Når det gjelder innstillingen til 1. nestleder har komiteen valgt å fremme to dyktige kvinner med ulikt ståsted og erfaringsbakgrunn: Dagrun Eriksen er stortingsrepresentant, mens Bjørg Tysdal Moe representerer det lokalpolitiske perspektivet som varaordfører i Stavanger. Knut Arild Hareide ble valgt som 2. nestleder på KrFs landsmøte i mai. Hareide nyter stor tillit i organisasjonen, og komiteen har ikke sett det som naturlig å sette opp motkandidat til ham, heter det i en pressemelding fra valgkomiteen i KrF.

KrF skal holde ekstraordinært landsmøte i Bergen 23. januar 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere