Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide tar ulvekritikken til etterretning

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Miljøvernminister Knut Arild Hareide tar kritikken fra sin svenske kollega til etterretning, men understreker at politikken omkring norsk ulvejakt ble vedtatt av Stortinget.

Det sier statssekretær Øyvind Håbrekke i Miljøverndepartementet.

Sveriges miljøminister Lena Sommestad kom tirsdag med krass kritikk av Knut Arild Hareides håndtering av norsk ulvejakt. Hareide svarer gjennom sin statssekretær at politikken er vedtatt av Stortinget, og at miljøverndepartementet bare følger den opp.

- Vi tar kritikken til etterretning, men påpeker at det er Stortingets politikk vi følger opp, sier statssekretær Øyvind Håbrekke til TV2 Nettavisen.

- Uheldig å skyte ulv
Sommerstad ringte allerede i forrige uke Hareide personlig for å få norske myndigheter til å besinne seg i ulvejakten, men uten resultat. Ikke lenge etter ble ledertispa i Gråfjellsflokken skutt, noe Hareides statssekretær langt på vei beklager.

- Det var uheldig at man skjøt en ulv som ikke var den man hadde håpet å skyte i forrige uke, men samtidig er jo utviklingen i ulvebestanden sånn at vi forventer en økning, forklarer han.

- Større utfordringer i Norge
Håbrekke understreker at det er ønskelig å bevare ulvebestanden på det nivået den har vært de siste årene, men til kritikken om at svenskene tar alt ansvaret for bevaring av ulvestammene påpeker han at det er større utfordringer på norsk side.

- Vi har flere mennesker og langt mer landbruksvirksomhet i ulvenes område på norsk side enn på svensk side. Det er klart vi har et behov for å føre en ulvepolitikk som tar vare på ulven i Norge, men den må også ivareta utmarksnæringens behov, sier statssekretæren.

- Godt samarbeid
Sommerstad sier i sin kritikk at løsningen er å utvikle et langt tettere og mer forpliktende rovviltssamarbeid på tvers av landegrensene enn i dag, men Hareides statssekretær mener samarbeidet allerede er godt nok. Han føler seg sikker på at det gode samarbeidet vil fortsette fremover også.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!