RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harnes fanget på video

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Hele ranet på Aker brygge ble fanget opp på video. Se hvordan Bandidos-sjef Lars Harnes og nynazisten Daniel De Linde fikk med seg 2,7 millioner kroner her.

Se utdrag fra videoen her. (gratis)

Onsdag fikk Oslo tingrett se videoen inne fra DnBs filial på Aker brygge. Bildene viser to Hafslund-vektere og to maskerte ranere. Bildene er klippet sammen og strekker seg over et tidsrom på om lag 20 minutter.

Rettssaken har pågått i tre dager og vil fortsette ut uken. Harnes' samboer har fulgt rettsforhandlingene hele tiden fra tilhørerbenken i salen. Onsdag var også flere Bandidos-kamerater av Harnes til stede. Det utveksles blikk, smil og korte beskjeder kontinuerlig og Harnes ser ut til å sette pris på støtten.

Maskert med nylonstrømpe
Ranerne, som både Lars Harnes og Daniel De Linde har innrømmet å være dem, har på seg mørke klær, nylonstrømper over hodet og en svart caps på hodet.

Med en ladd pistol og Sten-gun maskinpistol ble de to Hafslund-vekterne truet inn i DnBs bankfilial på Aker brygge. Vel inne i bakrommet hvor to minibanker og en nattsafe står oppstilt, ble den ene vekteren truet ned på kne og festet med plastikkstrips på ryggen.

- Jeg ba til Gud om at det måtte gå bra, at de måtte bli ferdige, om at vi ville overleve og at vi ikke ble skutt, fortalte den ene vekteren i retten onsdag.

Les vekternes forklaring her.

Kom seg løs
Samtidig som den ene ble stripset, blir den andre truet til å åpne nattsafen og deretter den ene minibanken. Til slutt blir pengekoffertene med «ferske» kontanter til minibanken åpnet og innholdte lagt over i en svart bag som ranerne har med.

Vekterne utløser den første ransalarmen allerede da ranerne kommer mot dem utenfor filialen, om lag 15 minutter før Harnes og De Linde blir pågrepet utenfor på Aker brygge, med pengene i bagen og våpen i hendene.

Samtidig klarer vekterne, som ønsket å være anonyme på TV 2 Nettavisens versjon, å løsne stripsene og ringe politiet nok en gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere