RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den tidligere MC-toppen Lars Harnes nekter straffskyld.
Den tidligere MC-toppen Lars Harnes nekter straffskyld. Foto: NTB Scanpix

Harnes fengslet i fire nye uker

Den tidligere Bandidos-lederen Lars Harnes er varetektsfengslet for fire nye uker. Han nekter straffskyld for siktelsen om å ha inngått avtale om å drepe Imran Saber.

Oslo tingrett begrunner fengslingen med faren for bevisforspillelse.

Harnes har ikke villet forklare seg om noen av forholdene han er siktet for, fremgår det av kjennelsen, ifølge Aftenposten.

Harnes ble framstilt for fengslingsforlengelse i Oslo tingrett torsdag morgen. Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører.

Utvidet siktelse

Harnes er fra før vært siktet for heleri og våpenbesittelse. Denne uka ble siktelsen utvidet til å omfatte drapsforbund.

– Det innebærer at man har inngått en avtale med én eller flere andre om å ta livet av noen. I dette tilfellet mener vi at det er Imran Saber, sier politiadvokat Ane Evang til NTB.

Harnes ble pågrepet 21. juli i garasjen hos Imran Saber, også kjent som Onkel Skrue. Harnes hadde da ifølge VG dekket nesten hele kroppen med nylon fra strømpebukser, latekshansker og hjelm med finlandshette under, angivelig for ikke å legge igjen DNA-spor.

– Han nekter straffskyld for dette, sier forsvareren hans, Anja K. Hellander.

Harnes har erkjent straffskyld for den tidligere siktelsen for våpenbesittelse og heleri, men har foreløpig ikke ønsket å forklare seg videre i avhør.

Storaksjon

Onsdag ble ni andre personer varetektsfengslet, deriblant Nokas-dømte Metkel Betew, etter at Oslo-politiet gjennomførte en storaksjon tidligere i uka. De ni er siktet for grove narkotikaforbrytelser. Om sammenhengen mellom de to sakene sier politiadvokaten dette:

– Det vi kan si, er at pågripelsen av Harnes ikke var tilfeldig. Vi har hatt en pågående narkotikaetterforskning og er kommet over opplysninger som gjør at han er siktet i denne saken, sier Evang.

Einar Aas, leder for politiets seksjon for organisert kriminalitet, opplyste onsdag at ingen av dem som er varetektsfengslet etter storaksjonen, så langt er formelt siktet for å ha vært del av et drapsforbund sammen med Harnes.

Lukkede dører

Påtalemyndigheten begjærte lukkede dører under fengslingsmøtet mot Harnes og fikk medhold i dette, til tross for at forsvareren motsatte seg det.

Det er faren for bevisforspillelse som er grunnen, forklarte dommer Marianne Klausen.

– Retten legger da særlig vekt på at saken er i en startfase. Det er snakk om et svært alvorlig forhold, og det ligger også i siktelsen at det her er snakk om mistanke om at flere personer er involvert, sa hun.

Flere avgjørende etterforskningsskritt gjenstår i saken, ifølge dommeren.

– Saken står i et annet lys nå enn den gjorde for en måned siden, understreket Klausen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere