*Nettavisen* Nyheter.

Harnes nekter Munch-avhør

Politiet ønsker å avhøre Bandidos-leder Lars Harnes, som ble tatt for Aker Brygge-ranet, om ranet av Munch-museet. Men Harnes nekter.

TV 2 Nettavisen hartidligere skrevet at Munch-etterforskerne ønsket å sjekke tabberanerne fra Aker Brygge opp mot kunstranet.

- Min klient ønsker ikke å la seg avhøre om noe som helst, verken Aker Brygge- eller Munch-ranet, sier hans forsvarer, Øystein Storrvik, til Dagbladet.

Harnes ble tatt for Aker Brygge-ranet 29. august i år. Da var han ute på permisjon fra fengsel. Også helgen før, da Munch-ranet skjedde, hadde Harnes permisjon. Nå ønsker politiet å høre hvor Harnes befant seg på dette tidspunktet.

Navngitte menn
Politiet opplyser til Dagbladet at det ikke skal være noe konkret som knytter Harnes til Munch-ranet, men at de ønsker å sjekke ut ham og Petter Tharaldsen (32) som også ble tatt under ranet på Aker Brygge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Politiet jobber fortsatt med å sjekke ut tre menn som skal ha disponert den store audien som ble brukt under Munch-ranet. Bilen sto lenge parkert på en gård i Østfold. Politiet skal nå kjenne navnet på mennene som hentet bilen før ranet.

Gode spor
Politiet mener de er på rett spor i Munch-ranet, og regner med en oppklaring, men at denne kan ta noe tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selv om politiet har god informasjon om personer i forbindelse med ranet, har de trolig få spor når det gjelder selve maleriene.

Maleriene «Skrik» og «Madonna» er uvurderlige kunstverk, og kan ha blitt solgt eller byttet bort i et svart marked. Bildene ble tatt ut av sine rammer da de ble stjålet, og Munch-museets direktør Gunnar Sørensen har tidligere gitt uttrykk for at han frykter at skjøre maleriene skal bli ødelagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.