RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harnes nekter straffskyld for drapsforbund

Den tidligere Bandidos-lederen Lars Harnes nekter straffskyld for siktelsen om å ha inngått avtale om å drepe Imran Saber.

Det opplyser hans forsvarer, advokat Anja K. Hellander.

Harnes blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag klokka 9.15.

– Vi ber om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud og medieforbud, sier politiadvokat Ane Evang til NTB før fengslingsmøtet.

Hun vil også be om at møtet skal foregå bak lukkede dører.

Harnes har fra før vært siktet for heleri og våpenbesittelse. Denne uka ble siktelsen utvidet til å omfatte drapsforbund.

– Det innebærer å inngå en avtale med en eller flere om å ta livet av noen, i dette tilfellet Imran Saber, sier Evang.

Harnes ble pågrepet 21. juli i garasjen hos Imran Saber, også omtalt som Onkel Skrue. Harnes hadde da ifølge VG dekket nesten hele kroppen med nylon fra strømpebukser, latekshansker og hjelm med finlandshette under, angivelig for ikke å legge igjen DNA-spor.

Onsdag ble ni andre personer, deriblant Metkel Betew, varetektsfengslet i en narkotikasak, etter at Oslo-politiet gjennomførte en storaksjon. Om sammenhengen mellom de to sakene sier politiadvokaten dette:

– Pågripelsen av Harnes var ikke tilfeldig. Vi har hatt en pågående etterforskning og har kommet over opplysninger som gjør at han er siktet i denne saken, sier hun.

Harnes har erkjent straffskyld for den tidligere siktelsen for våpenbesittelse og heleri. Det er ennå ikke klart hvordan han stiller seg til det nye punktet på siktelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere