RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hashin knyttes til Hedda-drap

Sist oppdatert:
Tekniske funn fra åstedet knytter Hassan Samriye Hashin (35) til drapshandlingen. Politiet etterlyser torsdag somalieren med navn og bilde.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal det dreie seg om DNA-funn på åstedet. Politiadvokat Knut Broberg ønsker ikke å kommentere hva de nye sporene består i.

- Vi kommenterer ikke hvilke funn vi har, hvor disse er gjort og hvor mange funn det dreier seg om. Den siktede er den første som skal konfronteres med sporene slik at vi kan kontrollere hans opplysninger i et avhør. I tillegg holder vi dette tilbake for å ivareta den siktedes og avdødes interesser, sier Broberg til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at funnene knytter den drapssiktede 35-åringen direkte til drapshandlingen.

Det har vært spekulert i om politiet ville finne Hassans DNA-profil på en ølflaske funnet på nattbussen Hassan tok fra Sogndal kort tid etter drapet.

- Flasken har ingenting med funnene å gjøre, sier Broberg til TV 2 Nettavisen torsdag.

Ønsker nye tips
Onsdag kveld fikk politiet tilbakemelding på de tekniske undersøkelsene fra åstedet. Resultatene fra disse gjorde at politiet torsdag gikk ut og etterlyste den 35 år gamle somalieren med navn og bilde.

Ifølge etterlysningen fra politiet er Hassan Samriye Hashin 35 år gammel. Han er 186 cm høy, tynn med krøllet svart hår og brune øyne.

- Bilde og navn har vært offentlig kjent i flere dager gjennom flere aviser og andre medier. Men i den grad det kan gi oss et bidrag, håper vi at vår offentliggjøring kan bidra til at han kommer til rette, sier Broberg til TV 2 Nettavisen.

Sett i Oslo
Hassan har vært etterlyst for drap siden forrige onsdag. Han ble sist sett med Hedda Karterudseter (19) på vei hjemover til folkehøgskolen. Like før dette skal de to ha kranglet. Kort tid etter at drapet fant sted, tok Hassan ut et større pengebeløp og satte seg på nattbussen til Oslo. Siden har ingen sett ham.

Politiet i Sogndal har sendt ut etterlysningen internt til politiet i hele Norge, i Schengen-området og gjennom Interpol. Så langt har dette ikke ført til noen pågripelse.

TV 2 Nyhetene kunne tirsdag avsløre at Hassan skal ha vært observert av tre vitner i Oslo og at mannskaper ved Utlendingsseksjonen ved Oslo politidistrikt har mannskaper som leter etter han i hovedstaden.

- Jeg kommenterer ikke disse opplysningene, sier Broberg til TV 2 Nettavisen torsdag.

Tips eller observasjoner av den siktede kan meldes til politiet på telefon 57 67 50 50 eller ved å kontakte nærmeste politimyndighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere