RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hatlestad-raset kostet 72 mill.

Sist oppdatert:
Regningen etter raset i Hatlestad terrasse er kommet opp i over 72 millioner kroner.

Tre mennesker mistet livet og flere familier ble husløse etter at store nedbørsmengder utløste det kraftige raset på Hatlestad terrasse natt til 14. september i fjor. Nå viser den foreløpige oversikten fra Bergen kommune at raset så langt har kostet kommunen 72,5 millioner kroner, skriver Bergensavisen.

29,5 millioner kroner av dette går til kjøp av boliger. Kommunen kjøper totalt 16 boliger i området. Av disse er fire totalskadd. Kommunen har imidlertid ingen planer om å bli sittende som huseier, og vil legge ut boligene for salg igjen når skadene på boligene er utbedret og sikringsarbeidet i området er fullført.

Rassikringen i området er foreløpig beregnet å koste 25 millioner kroner. I tillegg er det brukt 13 millioner kroner til opprydding etter raset, midlertidig sikring og gjenåpning av eneste adkomstvei til de andre beboerne i Hatlestad terrasse.

Til slutt i regnestykket ligger også fem millioner kroner som er brukt på å reparere skader på veier, murer og broer i nærområdet, skriver BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere