*Nettavisen* Nyheter.

Håver inn på malingsspann

Fargenavn: Sens 4109 Gustaviansk Blå Foto: (Fotograf Siren Lauvdal og stylister Kråkvik & D'Orazio)

Jotun leverer sterke resultater.

01.10.10 09:45

Jotunkonsernet omsatte for 8,044 milliarder kroner og hadde et samlet resultat før skatt på 1,032 milliarder kroner i de to første tertialene av 2010.

- Vi fortsetter den positive trenden fra første tertial. Salgsvolumet har økt i alle divisjoner unntatt Dekorativ, og kostnadsutviklingen i perioden er god. Vi har samtidig foretatt solide investeringer i strategisk viktige markeder og i infrastruktur, skriver konsernsdirektør Morten Fon. Det endelige årsresultatet forventes å bli på linje med fjorårets.

Jotun Dekorativ har forbedret resultatet betydelig fra samme periode i fjor. Salgsvolumet i Norge er gått noe ned, mens salgsverdien har økt. Danmark ligger noe lavere enn 2009, mens Sverige viser til svært tilfredsstillende vekst.

Jotun Coatings vokser både i salgsvolum og -verdi, med særlig vekst i Kina og Sør-Korea. Økte råvarepriser er fremdeles en utfordring, og tiltak som prisøkning og tilpasning av produktporteføljen er iverksatt for å bedre lønnsomheten.

Jotun Paints fortsetter den gode veksten divisjonen har vist over tid, og salget har vært spesielt godt i Vietnam, Indonesia og Oman. Også nye markeder som Libya og Pakistan viser sunn vekst.

Jotun Powder Coatings’ samtlige divisjonsenheter antas å få et rekordår hva salg og resultater gjelder. Marginøkning og positiv utvikling i både arbeidskapital og kostnadsnivå styrker lønnsomheten.

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 74 selskaper og 40 produksjonsanlegg i 37 land fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 80 land. Jotun hadde i 2009 en total omsetning på 12,814 milliarder kroner, og har i dag 7400 medarbeidere. Konsernet er organisert i fire divisjoner og har sitt hovedkontor i Sandefjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.