RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håver inn på malingsspann

Fargenavn: Sens 4109 Gustaviansk Blå
Fargenavn: Sens 4109 Gustaviansk Blå (Fotograf Siren Lauvdal og stylister Kråkvik & D'Orazio)
Sist oppdatert:
Jotun leverer sterke resultater.

Jotunkonsernet omsatte for 8,044 milliarder kroner og hadde et samlet resultat før skatt på 1,032 milliarder kroner i de to første tertialene av 2010.

- Vi fortsetter den positive trenden fra første tertial. Salgsvolumet har økt i alle divisjoner unntatt Dekorativ, og kostnadsutviklingen i perioden er god. Vi har samtidig foretatt solide investeringer i strategisk viktige markeder og i infrastruktur, skriver konsernsdirektør Morten Fon. Det endelige årsresultatet forventes å bli på linje med fjorårets.

Jotun Dekorativ har forbedret resultatet betydelig fra samme periode i fjor. Salgsvolumet i Norge er gått noe ned, mens salgsverdien har økt. Danmark ligger noe lavere enn 2009, mens Sverige viser til svært tilfredsstillende vekst.

Jotun Coatings vokser både i salgsvolum og -verdi, med særlig vekst i Kina og Sør-Korea. Økte råvarepriser er fremdeles en utfordring, og tiltak som prisøkning og tilpasning av produktporteføljen er iverksatt for å bedre lønnsomheten.

Jotun Paints fortsetter den gode veksten divisjonen har vist over tid, og salget har vært spesielt godt i Vietnam, Indonesia og Oman. Også nye markeder som Libya og Pakistan viser sunn vekst.

Jotun Powder Coatings’ samtlige divisjonsenheter antas å få et rekordår hva salg og resultater gjelder. Marginøkning og positiv utvikling i både arbeidskapital og kostnadsnivå styrker lønnsomheten.

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 74 selskaper og 40 produksjonsanlegg i 37 land fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 80 land. Jotun hadde i 2009 en total omsetning på 12,814 milliarder kroner, og har i dag 7400 medarbeidere. Konsernet er organisert i fire divisjoner og har sitt hovedkontor i Sandefjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere