RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Havnå nekter å navngi oppdragsgiveren

Erling Havnå (46) nekter å navngi hvem han utførte tjenester for i forbindelse med Stavanger-ranet. Den tidligere kickbokser-mesteren frykter for sitt liv.

- Jeg tar heller 21 års fengsel og 20 års sikring enn å få en kule i panna, sier Havnå til politiet når han blir spurt om navnet på mannen som han utførte oppdrag for i forbindelse med ranet. Denne mannen skal ha vært sjåfør under Stavanger-ranet.

Havnå sier at han kjørte nærmest i skytteltrafikk mellom Arendal og Stavanger med utstyr i tiden før ranet, skriver Dagbladet.

46-åringen sier at han også utførte en rekke leveranser for mannen før ranet på Postens brevsentral i Oslo.

Havnå har innrømmet at han kjente David Aleksander Toska, og at han skaffet madrasser og finlandshetter før ranet i Stavanger.

Havnå nekter likevel for å ha hatt noe med ranet å gjøre. Hans DNA ble funnet på en av finlandshettene i en av fluktbilene.

Erling Havnås advokat, John Christian Elden, men at det er politiet selv som har skapt frykten som Havnå har for de kriminelle han har jobbet for.

- Frykten er helt åpenbar, fordi det er politiet som har skapt den. Han ser hvordan politiet behandler ham, med væpnede vakter og pansrede biler. Han skjønner på politiets handlemåte at dette er bad guys, sier Elden til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere