Havnå vil prate mer på telefon

Erling Havnå har skrevet klagebrev til justisministeren der han sier han får pratet for lite med barna sine på telefonen.

13.07.06 05:11

Ifølge Aftenposten reagerer mange pårørende på strenge fengselsregler som rammer barna til innsatte.

Erling Havnå har bare 30 telefonminutter hver uke, og har sterke begrensinger på besøk. Han har søkt om utvidelse av pratetiden, men fengselet har avslått dette. I første runde av Nokas-saken ble Havnå dømt til 17 års fengsel. Han venter nå på at ankesaken skal komme opp.

Fengselet forklarer avslaget på søknaden om utvidet ringetid med at det krever for store ressurser. Når innsatte ringer ut må nemlig samtalene lyttes til av ansatte, og en utvidelse av ringetiden vil derfor koste ekstra ressurser.

Advokaten til Erling Havnå, Kristin Barth-Larsen, mener Barnekonvensjonen slår fast at barn har en gitt rett til å ha kontakt med foreldrene sine, og at Norge bryter denne konvensjonen når de ikke lar Havnå prate med barna mer enn en halvtime i uken.

- Dersom han ringer barna og foreldrene får han prate 7,5 minutter per person per uke. Han synes situasjonen er problematisk både for seg selv og familien. Familien bor langt unna fengselet, og det er vanskelig å komme på besøk. For å opprettholde kontakten burde han få ringe mer, sier Barth-Larsen til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.