RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Havnet i Bodø – skulle til Boden

Politiet i Bodø måtte sørge for at en libyer kom seg tilbake til Boden i Sverige etter å ha havnet i Bodø ved en feiltagelse.

Før den lange tilbaketuren til Boden i Sverige, hadde den 24 år gamle libyeren som er asylsøker i Sverige, hatt et døgn i husvillarresten ved Bodø politistasjon.

24-åringen, som holder til i Boden, som ligger et stykke inne i landet, hadde vært på julebesøk i Skellefteå. Tirsdag skulle han returnere til Boden, men på busstasjonen i Skellefteå bommet libyeren kraftig. Språkkunnskapene strakk ikke helt til - han så ikke forskjell på Bodø og Boden. Dermed gikk han om bord på Silverekspressen, som sto klar til å kjøre til Bodø.

Asylsøkeren begynte å ane uråd da han etter mange timers kjøring oppdaget at det plutselig var blitt mye mer fjell enn det han var vant til. Da hadde bussen nådd Junkerdal, skriver Avisa Nordland.

Vel fremme i Bodø måtte politiet ta hånd om den villfarne 24-åringen. I samarbeid med sosialkontoret i Bodø sørget politiet onsdag morges for at mannen var om bord på Silverekspressen som klokka ti satte kursen for Skellefteå. Bussturen fra Skellefteå til Boden, som skulle vært på drøyt 16 mil, ble på cirka 120 mil før 24-åringen var hjemme igjen.

Markedssjef Morten Møkleby i Nordlandsbuss AS i Bodø sier at han aldri har hørt om at busselskapet har hatt lignende tilfeller tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere