RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fjelltjenesten (Fjelltjenesten)

Havørn fanget i revesaks

Sist oppdatert:
Fjelltjenesten gjorde grusomt funn i Hellemobotn.

- Faunakriminalitet av verste sort, sier oppsynsmennene Tore Bjørnstad og Trond Baadstø i Fjelltjenesten til avisen Fremover.

De fant havørn fanget i en revesaks, eller den såkalte «åtesaksa», på stupet av den flere hundre meter dype canyonen i Hellemobotn. På det tidspunktet levde havørna, men den var så skadd av åtesaksa rundt bena at den ble avlivet.

– Vi var ute for å registrere jerv og en del andre forhold. Da vi kom ned til kanten av canyon, oppdaget vi ørnen helt ute på kanten. Vi lurte jo først litt på hvorfor den ikke lettet.

Oppsynsmennene tror at saksa var satt ut for å fange ørn. Havørna hadde forsøkt å forsyne seg av maten som var plassert i fella. Oppsynsmennene mener at åtesaksa hadde ligget noen dager, og at havørna hadde sittet fanget i maks en dag.

– Jeg trodde tiden for bruk av slike redskaper var over. Funnet viser også hvor viktig arbeidet til Fjelltjenesten er. Hvor viktig det er å følge med på det som rører seg i naturen., sier Bjørnstad.

Både politiet i Norge og Sverige er varslet om funnet, og saken blir anmeldt. Oppsynsmennene har fulgt skuterspor fra området og inn på svensk side. Det betyr at gjerningspersonene også kan være svensker.

Les hele saken i Fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere