RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Havsel» når Island tirsdag

13 mann om bord på selfangstskuta «Havsel» er i havsnød mellom Jan Mayen og Grønland.

Den norske selfangstskuta «Havsel» regner med å nå Island ved 12.30-tiden tirsdag. Været i området er bra, og skuta går mot land for egen maskin.

- Vi fikk den siste oppdateringen via den islandske redningstjenesten klokken 08.35. Da hadde skuta drøyt 200 nautiske mil igjen til fjordmunningen utenfor Akureyri, opplyser vakthavende redningsleder Frode Iversen til TV 2 Nettavisen.

Iversen sier skuta regner med å bruke 28 timer på strekningen, og vil nå Eyjafjördur ved 12.30-tiden tirsdag. Været i området er også bra, det blåser mandag formiddag nordvestlig vind med 7-10 meter per sekund.

Flenge i skroget
Nødmeldingen fra «Havsel» ble mottatt klokka 6.42 søndag morgen, etter at skuta hadde fått en flenge i siden som følge av drivis i området mellom Jan Mayen og Grønland.

Situasjonen ble betegnet som alvorlig, men i løpet av søndagen lappet mannskapet sammen flengen, og skipper Bjørne Kvernmo tok avgjørelsen om å gå til Island.

Det danske kystvaktfartøyet «Vædderen» dro søndag ut fra Reykjavik i retning «Havsel», men dette fartøyet snudde ifølge NTB da det ble klart at den norske selfangstskuta ikke lenger trengte hjelp.

Kalte tilbake skip
Det norske kystvaktskipet KV «Tromsø», som søndag ettermiddag befant seg litt over 700 kilometer nordøst av Jan Mayen, er omdirigert tilbake til Norge.

Et islandsk Super Puma helikopter som var i beredskap i byen Isafjordur på nordvestkysten av Island, ble søndag kveld kalt tilbake til basen i Reykjavik.

«Havsel» er eid av Troms Havfiske, og hører hjemme i Tromsø. Fartøyet ble bygd i 1980.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere