RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Healer frifunnet for overgrep

Foto: Roy Hilmar Svendsen (IBERGEN.NO)
Sist oppdatert:
Kvinne (23) ble ikke trodd på at healeren i 50-årene ba henne ta av trusen og befølte henne.

(iBergen.no) : Mannen fra Stord, som de siste fem årene har jobbet som healer, ble i dag blankt frifunnet av Sunnhordland tingrett for overgrepsanklagene mot ham.

Kvinnen hevdet at mannen først ba henne kle av seg på overkroppen under behandlingen, og deretter ba henne ta av seg trusen. Årsaken skulle angivelig være at trusen måtte vekk for å få fjernet negativ energi fra livmoren.

- Ville være lite klokt
Men retten fant ingen beviser for at healeren hadde misbrukt stillingen sin. Blant annet blir det stilt spørsmål ved en rekke forhold i kvinnens forklaring, blant annet om hvordan den ressurssterke kvinnen kunne la overgrepet skje.

Tingretten legger også vekt på at kvinnen hadde sin kjæreste med på den første behandlingen, og at healeren ba kvinnen kle av seg mens kjæresten var i samme rom.

«Dersom tiltalte hadde seksuelle motiver hele tiden, ville det vært lite klokt å be fornærmede kle seg naken på overkroppen med kjæresten tilstede i stuen,» skriver retten i dommen.

Påstand mot påstand
Den 23 år gamle kvinnen hevdet også at healeren ved en anledning hadde holdt tre fingre inne i skjeden hennes i 45 minutter. Dette finner retten heller ikke bevist, og peker på at saken her står som påstand mot påstand.

«Retten finner det merkelig at fornærmede så lett tillot (tiltalte) å gjøre det han er tiltalt for,» skriver retten, og mener det også taler til healerens fordel at det gikk svært lang tid før kvinnen anmeldte ham for de angivelige overgrepene.

Påtalemyndigheten la ned påstand om åtte måneders fengsel for healeren, hvorav halve straffen skulle gjøres betinget.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere