RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedret ofrene for FN-bomben

Sist oppdatert:
Hele det offisielle Norge var til stede i Oslo domkirke torsdag kveld for å minnes ofrene for terrorangrepet mot FN-hovedkvarteret i Bagdad 19. august.

Kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, høyesterettsjustitiarius Tore Schei og Stortingets visepresident Inge Lønning var blant de frammø tte, i tillegg til utenriksminister Jan Petersen (H) og en rekke diplomater og representanter for FN.

- Det er like mye et ønske om å vise global solidaritet og hedre alle dem som på en uselvisk måte arbeider for en tryggere verden. FN er den eneste institusjonen i verden som er i stand til å skape fred i en hardt prøvet verden. Det må vi ikke glemme, sier Oslos biskop Gunnar Stålsett til NTB.

Bondevik talte

Ved siden av Stålsett var statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og FNs visegeneralsekretær Terje Rød-Larsen blant dem som talte i Domkirken. Norges tidligere FN-ambassadør Ole Peter Kolby leste opp navnene på de drepte.

–FN er i Irak for å hjelpe det irakiske folk. Derfor er også det irakiske folk i høy grad ofre for terrorangrepet, sa Bondevik.

Norsk kvinne lettere skadd

23 mennesker ble drept og over 100 såret da FNs hovedkvarter i Bagdad tirsdag 19. august ble utsatt for et terrorangrep.

Den norske FN-arbeideren Turid Lægreid ble lettere skadd i bombeangrepet, som en hittil ukjent islamistisk gruppe kalt "Den andre Muhammed-hærens væpnede fortropp" har tatt på seg ansvaret for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere