RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heftig uvær på vei mot Norge: Nå blir det speilglatt

 
  (Faksimile/Yr.no)
Sist oppdatert:
Vind, nedbør og vanskelige forhold.

Tirsdag snør det i store deler av Sør-Norge, noe som hargitt mange bilister problemer; politiet melder om uhell flere steder. Utover dagen er det meldt oppholds på Sør- og Østlandet, mens nedbøren trekker nordover. På Nordmøre, Sør-Trøndelag, Vestlandet, og langs kysten i sør blåser det kraftig.

Les mer: Snø og glatte veier: Her endte kjøreturen

Onsdag blir det noe finere, med sol og mindre vind de fleste steder på Sør- og Østlandet, mens fra Vestlandet og Trøndelag helt nord til Bodø blir det bygevær, melder TV 2. Nedbøren vil gjøre det glatt mange steder, men torsdag blir det langt verre.

Da starter dagen speilglatt.

- Et kraftig lavtrykk ved Island sender et nedbørområde inn fra vest. Klarvær onsdag kveld gjør at det er kaldt når nedbøren treffer. Folk må være forberedt på snø også i lavlandet, og selv der nedbøren faller som regn kan det fryse på bakken mange steder, sier Storm-meteorolog Mariann Aabrekk til TV 2.

Les også: Snøvær og glatte veier flere steder i Sør-Norge

Det blir nedbør over nesten hele landet, men verst på Vestlandet sør for Stad. Der kommer det opp mot 50 millimeter i løpet av få timer torsdag ettermiddag og kveld. Her blir det også stiv og sterk kuling natt til torsdag.

Vind og snø vil også skape problemer på fjellovergangene.

Fredag fortsetter uværet fra Trøndelag og sørover Vestlandet. I løpet av lørdagen trekker regnet bort, med noen fortsatte byger i Vest. Det blir fint på Sør- og Østlandet.

Søndag og mandag blir det nordavind, som gir synkende temperatur i hele landet. Da får kysten fra Finnmark til Stad noen regnbyger, ellers fint vær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere