*Nettavisen* Nyheter.

Heimevernet overtar undervisningen

Foto: (Foto: Forsvaret)

Heimevernet blir fra høsten valgfag på Vestvågøy videregående skole i Lofoten - med gratis klær og utstyr, godtgjørelse fra Forsvaret og våpenopplæring.

02.02.05 11:39

Rektor har allerede informert elevene, og interessen er absolutt til stede for det som blir landets første sivile militæropplæring, bekrefter studieinspektør Knut Knutsen ved Vestvågøy videregående skole overfor TV 2 Nettavisen. Han sier valgfagtilbudet vil starte opp fra høsten av.

Får uniform
Førstehjelp, friluftsliv, holdninger og laginnsats, men også sikker våpenbruk er blant de tingene ungdommen skal få bruke deler av skoletida på. Alle får utdelt klær og utstyr. Gratis mat hører også med. Og Vestvågøy videregående skole slipper alle utgifter til dette valgfaget. Forsvaret spanderer og betaler i tillegg godtgjørelse til HV-ungdom på 600-700 kroner i året.

Ansvarlig for undervisningen, lærer Sten Roger Sandnes, som også er leder for HV-ungdommen i Lofoten, sier at læreplanen er utarbeidet og at det vil bli lagt vekt på holdningsskapende arbeid, samarbeid og friluftsliv.

- Vi har allerede 24 HV-ungdommer i Lofoten, og mange av dem er elever på videregående skole. På denne måten frigjør de tid, som kan brukes til økt innsats i andre skolefag, sier han.

Våpenopplæring
Sandnes bekrefter at våpenopplæring også vil stå på timeplanen.

- Det handler om å lære respekt for våpen. Vi har kyndige instruktører og tror dette kan være viktig forebyggende arbeid, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.