*Nettavisen* Nyheter.

Heks får statsstøtte

Heksen Lena Skarning får 53.000 kroner i statsstøtte for å utvikle sin magiske forretningsidé. Nå kan private og næringslivet kjøpe heksekunst.

21.10.03 16:20

- Det er nok litt tabu for hekser å selge sine tjenester, men jeg vil bringe magien ut til mannen i gata. Magi finner vi over alt uten at folk legger merke til det lenger, sier heksen Lena Skarning (33) til TV 2 Nettavisen.

I 13 år har hun drevet med hekseri. Katten hennes er hvit, men eierens hårpryd er ravnsvart og flagrende, og hennes interesse for magi er ikke å spøke med.

Nå vil hun gjøre interessen til levebrød, og får støtte av Statens nærings- og distriksutviklingsfond (SND) med 53.000 kroner, skriver avisen Glåmdalen.

Selger magi
Skarning selger magiske urteblandinger og tilbyr sine tjenester på utdrikkingslag og bursdager. Nå vil hun også tilby næringslivet magiske seminaropplevelser.

- Hva kan du tilby næringslivet?

- Bedrifter kan få veiledning om bedre samhold og økt kreativitet. Blant annet er det enkelte dager som er bedre for møtevirksomhet enn andre dager. Det har med planetarisk magi å gjøre. I tillegg kan fargevalg gjøre mye for blant annet kreativiteten, sier heksen til TV 2 Nettavisen.

Mange skaphekser
Men først og fremst vil Skarning arrangere homeparties der hun vil vise tilhørerne magiens verden og selge sine magiske produkter. Hun har dagkrem for bedre overblikk og klarere valg, nattkrem for klarere drømmer og fotkrem for å våge å gå nye veier.

- Jeg har mange andre produkter på utviklingsstadiet, sier hun.

Skarning sier at det i Norge finnes mange hekser, men at hun er blant de første som kommersialiserer magien.

- Her er det store mørketall. Jeg er med i en forening med rundt 70 hekser og alternativt tenkende. Men det finnes nok også mange skaphekser, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.