RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heksen ler av Frp

Sist oppdatert:
Frp ønsker å ta statsstøtten fra heksen Lena Skarning, og vil grille næringsministeren i Stortinget onsdag. Men i skogen i Nord-Odal ler heksen.

- Det var bra de ikke la spørretimen til en tirsdag, da kunne vi fått borgerkrig. Men onsdag styrer Merkur, kommunikasjonsmesteren. Det er en veldig gunstig dag for meg, avslører Lena Skarning (33) overfor TV 2 Nettavisen.

- Kan provosere
TV 2 Nettavisen spør heksen om Frps innsigelse til næringsministre etter at Skarning fikk 53.000 kroner til å utvikle heksebedriften.

Stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (Frp) har lite sans for at slik magi skal få offentlig støtte.

- Ser statsråden at dette kan provosere og svekke tilliten til SND på sikt? spør Bredvold, ifølge NRK Hedmark og Oppland.

Næringsminister Ansgar Gabrielsen svarer i løpet av onsdagen.

- Forgjengerne brente hekser
Heldigvis for den godeste Bredvold avviser heksen i Bruvoll i Nord-Odal å forhekse partiet.

- At Frp protesterer kommer ikke akkurat som en bombe. Det var vel datidens Frp-ere som brente oss hekser i gamle dager. Jeg har ikke fått midler fordi jeg er heks, men fordi jeg har en genial forretningsidé, og skaper min egen arbeidsplass rundt heksekunsten min, forklarer heksa Skarning.

- Men er du en ordentlig heks?

- Selvfølgelig er jeg det. Jeg leker ikke butikk, svarer hun, og utdyper.

- Ordet ”heks” er utledet fra tysk og betyr kvinne som bor i skogen. Er det noe å være redd for da? Jeg tryller ikke! Praktisk heksemagi går på å utnytte kreftene i naturen. Du slutter ikke å røyke på nymåne for eksempel. Det blir helt feil, selvfølgelig, for i nymåne starter man nye prosjekter. Ingen bønder sådde på nemåne før i tiden heller. Du ringer ikke et vanskelig offentlig kontor på en tirsdag, for da er det mars som styrer, og det blir bare krangel. Nei, her har folk mye å lære, sier heksen.

Har brukt pengene
Forresten har Skarning allerede mottatt og brukt de 53.000 kronene hun fikk til heksekunstene sine. Pengene er gått inn i enkeltmannsforetaket Skogheksa magickonsult, som ble opprettet i januar, ifølge Brønnøysundregisteret.

Der sorterer foretaket under næringskoden ”Detaljhandel utenom butikk”.

- Jeg har kjøpt en del effekter som går til driften. Ja, urter og oljer er sentrale. Nei, jeg bruker ikke mus og biller. Jeg har for eksempel fotkrem for å tørre å gå nye veier. Den hjelper også mot sprukken hud, sier Skarning/skogheksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere