*Nettavisen* Nyheter.

Hel familie i trygdesvindel-sak

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

En familie fra Askøy er tiltalt i en av norgeshistoriens største trygdesvindelsaker.

18.01.07 09:37

(iBergen.no) 2,8 millioner kroner skal familien ha lurt til seg ved triksing av arbeidsinntekter, stor arbeidsinnsats av uføre personer og høye årsinntekter for små stillinger. I tillegg til familien fra Askøy, som teller tre personer, er også en kvinne fra Sandnes tiltalt.

- Vi mistenker dem for bevisst å ha skjult de faktiske forhold i lengre tid, og mener at dette er gjort på en svært kreativ måte. De opererer også i et forholdsvis lukket miljø, altså et lite firma, sier direktør Magne Fladby i NAV Innkreving og kontroll, en nyetablert avdeling i Arbeids- og velferdsetaten til Bergens Tidende.

Ifølge anmeldelsen har far og sønn jobbet nær fulltid i familiens firma mens de begge var delvis eller helt arbeidsufør og mottatt trygd fra 1993 til 2003. Aktoratet i saken mener begge har overført betydelige deler av inntekten sin på ektefelle og samboer i disse årene.

Den 68 år gamle faren fikk innvilget 80 prosent uførepensjon i 1991 og skulle ha en liten stilling i firmaet han startet opp i 1987. I den aktuelle perioden skal han ha fått utbetalt nær 1,4 millioner kroner i uførepensjon. Sønnen var hundre prosent ufør, men skal likevel hatt en stor stilling i farens firma og derfor svindlet til seg uførekroner, mener politiet.

Det siste sentrale momentet til politiet i denne saken er at inntekten kona, gjennom sin 25 prosent store stilling i firmaet, gikk rett inn på en konto som bare mannen disponerte, mens inntekten fra en annen arbeidsgiver gikk til hennes konto.

Ifølge NAV er dette en av de største trygdesvindelsakene i Hordaland og på landsbasis, skriver Bergens Tidende.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag