*Nettavisen* Nyheter.

Hele bygda evakuert etter brann

Foto: Torbjørn Ittelin (Finnmarken)

Politiet opprettet sikkerhetssone på 1 til 3 kilometer på grunn av eksplosjonsfare.

17.02.12 09:36

På grunn av eksplosjonsfare i forbindelse med brannen i Kariel mellom Vestre Jakobselv og Vadsø, har politiet opprettet en sikkerhetssone på 1 til 3 kilometer. Hele bygda Kariel er evakuert, og veien sperret fra Esso i Jakobselv.

Les saken og se flere bilder i Finnmarken

På skolen i Jakobselv er det opprettet et slags krisesenter der bygdefolket kan være til eksplosjonsfaren er over.

Rektor opplyser at det ikke blir ordinær skole fredag. Også SFO er stengt i dag.

Det var ved 04-tida fredag morgen at politiet fikk melding om garasjebrann i Kariel. Politi og brannvesen rykket ut til brannstedet.

En time senere kom det ny melding om at det ble oppbevart både acetylen og oksygenflasker i garasjen. På grunn av faren for eksplosjon ble det i samråd med AGA bestemt at beboerne i de nærmeste hus skulle evakueres og E175 sperret fra Esso i Veste-Jakobselv mot Vadsø.

Les flere saker i Finnmarken her

«Sikkerhetssone er beregnet til å være på 1-3 km. Det foregår fortsatt evakuering fra bolighus innenfor sikkerhetssonen, og det er opprettet en samlingsplass for evakuerte på Vestre Jakobselv skole. Det er så langt ikke meldt at noen personer er kommet til skade på grunn av brannen. Garasjen holder nå på å brenne ned, og E1775 vil være stengt inntil videre», het det i en melding Østfinnmark politidistrikt la ut klokka 06.30.

- Ingen personer skadd

Ingen personer skal være skadd, og det er ikke fare for spredning til bolighus.

- Årsaken til evakueringen er faren for eksplosjon av gassflasker, sier Eigil Henninen ved Østfinnmark politidistrikt til Finnmarken.

E175, som er forbindelsen fra Vestre Jakobselv mot Vadsø, er stengt for all ferdsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.