*Nettavisen* Nyheter.

Hele bygda i sorg

Foto: Reidar Opsal (Bygdebladet)

Fire ungdommer omkom i trafikkulykken i Vestnes kommune. Alle var fra sammen sted.

20.02.06 06:06

Den lille bygda Måndalen i Rauma kommune er i dag preget av sorg etter at fire ungdommer fra bygda omkom da en personbil trolig kom over i feil kjørebane og krasjet med en trailer på Daugstad i Tresfjorden i 14.30-tiden søndag. Bare en 18 år gammel gutt i personbilen overlevde ulykken.

- Det er bekreftet at fire personer er omkommet. I tillegg er en person som var i samme bil fraktet til Ålesund sykehus, sier informasjonsrådgiver i Sunnmøre politidistrikt Ann Camilla Bostad til TV 2 Nettavisen.

De omkomne var to gutter og to jenter. Ungdommene var på vei til en fotballkamp i Ålesund.

Lokalmiljøet i sorg
- Vi har nå fått varslet den nærmeste familie. De omkomne er alle ungdommer, men vi vil på det nåværende tidspunkt ikke si noen nærmere om alderen deres. Men de kommer alle fra Måndalen, sier Bostad.

Har du tips i saken? Kontakt oss via MMS og SMS på NATIPS til 1984, via mail på vaktsjef@nettavisen.no eller på tlf. 21006010.

Måndalen er en liten bygd med bare 800 innbyggere. Det blir nå opprettet omsorgsgrupper både i Vestnes og Rauma, og det blir også opprettet et pårørendesenter i Måndalen.

- På Måndalen skule er det nå opprettet et pårørendesenter der venner, familie og kjente kan samles for å snakke om det som har skjedd, sier Bostad til TV 2 Nettavisen.

Ordfører i bygda, Torbjørn Rodstøl, sier til TV 2 Nyhetene at ulykken går hardt inn på bygda.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per Christian Dyrø

- Presten og flere psykiatriske hjelpepleiere er i aksjon. Dette er helt ufattelig, det rammer en liten bygd tungt, sier ordføreren.

Det skal ha vært glatt på veien da ulykken skjedde. Politiet tror årsaken til ulykken er at personbilen har kommet over i feil kjørefelt.

- Men hendelsen er ikke ferdig etterforsket. Politiet og vegvesenet vil fortsette undersøkelsene mandag, sier hun.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til ligger veistrekningen ulykken skjedde på i en skyggehelling, og er ofte svært glatt.

Ansiktsskader
Sykehuset i Ålesund bekrefter at en person er kommet inn til behandling. Det dreier seg om en 18 år gammel gutt med skader i ansiktet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Pasienten er nå til undersøkelse og situasjonen er stabil, opplyser anestesidoktor Kristen Rasmussen på ambulansehelikopteret ved sykehuset i en pressemelding.

Riksvei 136 mellom Vikebukt og Tresfjord er åpnet etter ulykken. Begge ulykkesbilene er fjernet fra stedet, men det kan være redusert fremkommelighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.