*Nettavisen* Nyheter.

«Hele landet» vil ha ordførerens valper

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim ringes ned av folk fra hele landet som vil ha valpene hun fikk av den kirgisiske presidenten.

02.12.03 16:13

- Veldig mange har ringt, og mange har sendt tekstmelding og mail til meg. Det har i hvert fall vært hundre henvendelser, sier ordfører Rita Ottervik til TV 2 Nettavisen.

Fra sør, vest og nord
Telefonen har glødet på ordførerens kontor etter at det ble kjent at hun hadde takket ja til to hundevalper hun fikk da den kirgisiske presidenten Askar Akeyev besøkte Trondheim forrige uke. På forhånd hadde både kongen og statsministeren takket nei til den firbente gaven.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Heiko Junge/SCANPIX (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Folk ringer fra hele landet, fra både fra sør, vest og nord.

- De fleste som ringer ønsker å ta over hundene, men også en del kommer med gode råd. Alle henvendelser driver vi nå og samler i en mappe, forteller Ottervik.

Finner eier før jul
Hun synes det er artig at mange ringer, men innrømmer at det begynner å bli vel mye.

- Det er bare to hunder, og vi har annet å holde på med i kommunen også, men det er kjempefint at mange har gode forslag til hvor hundene bør bo, sier hun.

Innen jul skal ordføreren bestemme hvem som får valpene.

- Jeg skal være med å ha siste ord i saken, men jeg er nødt til å ta utgangspunkt i hva slags hunder det her er, og at de må få et liv som er etter deres forutsetninger. Dette er brukshunder som trenger mye utendørs aktivitet, sier Ottervik.

De 13 uker gamle valpene, av rasen Kirgisisk tajgan, sitter nå i karantene på Eidsvoll. Så unge valper må nemlig tilbringe fire måneder i karantene for å kunne bli i Norge.

- Ikke ha dem selv
Trondheims-ordføreren jobber med å få flyttet hundene til Trøndelag før den tid, nærmere bestemt til Øya videregående skole i Melhus, skriver Adresseavisen.

- Reglene er strenge, så vi er usikre på om vi får det til, men det søkes nå om hundene kan sitte resten av karantenetiden i nærheten av Trondheim, sier ordføreren til TV 2 Nettavisen.

For selv om folk fra hele landet ønsker valpene, håper Ottervik at de blir i hennes by.

- Du vil ikke ha de søte, små selv da?

- Forutsetningen er at hundene får et uteliv. Det å bo i en byleilighet, i tillegg til å være ordfører, gir verken tid eller rom for å tilrettelegge et godt liv for disse hundene, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.