RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele Norge får minst én dag med fint vær denne uka


Østlandet får fint vær fra onsdag, mens i nord kommer sola først i helgen. Bildet er fra Nesodden.
Østlandet får fint vær fra onsdag, mens i nord kommer sola først i helgen. Bildet er fra Nesodden. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Det varierer bare når den kommer.

Søndag kunne meteorologene melde om stabilt og fint vær fra onsdag til lørdag på Østlandet, med opp mot 25 grader. Det nye varselet er ikke like lovende, med finværet kommer.

- Det blir fine dager for Sør-Norge sin del. Vi får noen byger tirsdag, og så vil det dukke opp en og annen ettermiddagsbyge nord for Mjøsa. Bortsett fra det blir det fint på Sør- og Østlandet, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen til Nettavisen.

Over 20 grader

Torsdag blir det fint i hele området, men så er det slutt.

- I løpet av fredagen kommer den et nedbørsområde på Sørlandet. Deretter kommer nedbøren til Østlandet på lørdag. Hele helgen vil det være perioder med nedbør i hele Sør-Norge.

Selv om været ikke blir like fint som først antatt, er det et håp om god temperatur.

- Onsdag til fredag blir det over 20 grader og hvis vi er heldige kan vi komme opp i 25 grader, men det er mest sannsynlig at det blir noe under det. Når nedbøren kommer synker naturlig nok temperaturen, sier Bentsen.

Motsatt i nord

Onsdagen vil noe nedbør henge igjen på Vestlandet. Men torsdagen blir en fin dag også på Vestlandet og i Trøndelag. Deretter kommer regnet tilbake fredag lengst sør på Vestlandet og lørdag lengst nord i landsdelen.

- Nord-Norge får nedbør før helgen og så blir det fint i helgen. Så vi ser ett par fine dager over hele linja.

Årets sommervær i Norge er milevis fra det fantastiske været vi hadde i 2014.

- Vi pleier for så vidt ikke å ha stabilt, fint og varmt vær en hel måned som ved Middelhavet. Men vanligvis har vi ett par uker sammenhengende med bra vær hver sommer. Det har vi ikke hatt i år. Temperaturmessig har det derimot vært omtrent som normalt.

- Er det vanskelig å melde været når det er så ustabilt som nå?

- Det vanskelige med bygeaktiviteten er å vite når den kommer. Det er vanskeligere å varsle byger enn et stabilt høytrykk som ligger i flere uker. Så årets vær har vært vanskeligere å varsle enn fjorårets, forklarer Ingrid Bentsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere