Gå til sidens hovedinnhold

Heler fikk 2000 gjenstander tilbake

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Den heleridømte skraphandleren fikk tilbake 2000 gjenstander fordi politiet ikke fant eierne. Se 228 bilder fra den utrolige samlingen.

- Mange henter ikke gjenstandene sine fordi de har fått gode forsikringsoppgjør. En stor nedtur, innrømmer lensmann Øystein O. Krogstad i Froland overfor TV 2 Nettavisen.

54-åringen på sin side mener han gjennom et langt samlerliv har ervervet gjenstandene på lovlig vis.

I politiets tilbaketog til skraphandleren torsdag fylte veggklokker, stoler, kniver og skap tre tilhengere, tre biler og en diger varevogn, ifølge Agderposten.

Ni dømt

Politiet beslagla 3000 antikviteter da de rullet opp en stor antikvitetsbande i fjor vinter. Ni personer ble dømt for å ha stjålet gjenstander og solgt til den 54 år gamle skraphandleren fra Aust-Agder.

Selv fikk skraphandleren ett år og åtte måneders fengsel, men i går kunne han likevel feire.

Politiet fant nemlig bare de rettmessige eierne til en tredel av det enorme beslaget, og måtte dermed levere tilbake 2.000 gjenstander for til en ukjent stor verdi.

Flere hundre tusen

- Det er i hvert fall verdier for mange hundre tusen kroner, sier en betuttet Krogstad.

- Selvfølgelig er det en stor nedtur for oss. Vi jobbet voldsomt for å finne de rettmessige eierne til gjenstandene. Vi trodde han måtte bevise hvordan han hadde kjøpt gjenstander for over 300 kroner på rettmessig vis. Hans dokumentasjon var mildt sagt mangelfull, sier Krogstad.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot