RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Helga sendte ferdigmeldingen i natt

Sist oppdatert:
Nå mangler kommunen bare en sluttrapport fra rørleggeren. - Uaktuelt med reaksjon, sier rådmannen i Tana.

Onsdag skriver Dagbladet at fiskeriminister Helga Pedersen har bodd ulovlig i huset sitt i Tana siden 2006, fordi hun ikke har levert inn ferdigmelding til kommunen.

- Det er pinlig. Definitivt, sa Pedersen til avisen.

Men etter at pressen gjorde Pedersen oppmerksom på mangelen, har det blitt fortgang i saken.

Sent i natt, klokken 05.16, tikket ferdigmeldingen inn på faksen til Tana kommune.

Les også: Helga beklager tre ganger

- Mottok den i natt
- I natt har vi fått en ferdigmelding fra Helga Pedersen på det bygningsmessige arbeidet, sier Kjell Nilssen, fungerende rådmann i Tana, til Nettavisen.

Nilssen sier det eneste de mangler nå, er en sluttrapport fra rørleggeren som har utført arbeid i huset, etter at huset på 62 kvadratmeter ble bygget ut.

- Det vi nå venter på er en ferdigmelding fra den ansvarlige rørleggeren. Det skjer jo vanligvis ved at rørleggeren leverer et skjema til byggherren, og så sender byggherren det inn. Men rørleggeren kan sende det inn selv også, og vi regner med at det kommer i løpet av de neste dagene. Det er det eneste som gjenstår, sier han.

Han påpeker at et tilbygg på 12 kvadratmeter, som er det fiskeriministeren har bygd ut, normalt ikke er søknadspliktig.

- Men i dette tilfellet har vi sagt at det likevel skal behandles som søknadspliktig fordi det er et våtrom, et toalett, i tilbygget, sier Nilssen.

- Uaktuelt med reaksjon
Huset til Pedersen og ektemannen ligger idyllisk til i fjæra i Vestertana, innenfor 100 metersbeltet til sjø og på et område som er regulert til landbruk, natur og friluft.

- Vil dere reagere på noen som helst måte overfor Helga Pedersen?

- Vi regner oss som ferdige med saken når vi den siste meldingen har kommet inn. Alle reaksjoner ville kommet hvis det var utført noe ulovlig arbeid, og om hun ikke hadde fått alle tillatelser, men det har hun, sier den fungerende rådmannen.

Nilssen påpeker at de ikke kommer til å bøtelegge Helga, som enkelte medier skriver.

- Det er helt uaktuelt for oss å komme med noen reaksjon. Det er overhodet ikke snakk om bøtelegging så lenge papirene kommer til oss, sier han til Nettavisen, og legger til:

- Det her er ikke noen stor sak egentlig, sier Nilssen.

- Alle behandles likt her
Nilssen sier de behandler alle i kommunen etter likemannsprinsippet, og at Helga Pedersen derfor ikke får noen annen behandling enn andre.

- Likemannsprinsippet står veldig sterkt hos oss. Vi behandler denne saken på lik linje med alle andre saker vi behandler, sier han.

Han sier at det nok er mange som glemmer å gjøre som Pedersen, å sende inne en sluttmelding når påbygget ikke er søknadspliktig.

- Har dere fått noen forklaring fra Pedersen på hvorfor hun ikke har levert sluttmeldingen?

- Nei, vi har heller ikke etterspurt noen slik forklaring. Vi har fått den inn nå, etter å ha blitt gjort oppmerksom på saken det siste døgnet, sier Nilssen.

- Har hun bodd ulovlig?
Han er ikke helt enig i beskrivelsen av at Helga Pedersen bor ulovlig i huset.

- Hun har fått alle de tillatelser hun skal ha. Hun har fått disponere huset til bolighus, fått dispensasjon fra de nødvendige bestemmelsene på tilbygget og har fått de tillatelser hun skal ha i forhold til utslipp. Det er bare det siste skjemaet som vi mangler, sier Nilssen.

Pedersen skal nå skrive en redegjørelse om saken til statsminister Jens Stoltenberg.

- Hun er den første til å beklage hvis noe er galt, og skal komme med redegjørelse. Den skal komme så fort som mulig, sier Stoltenberg til Nettavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere