RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helgardering, eller...?

Foto: Storm Weather Center
Sist oppdatert:
Med dette symbolet er Storm nødt til å treffe blink på det uforutsigbare bergensværet. Les forklaringen.

(iBergen.no) : Værdamene på TV 2 har i det siste hatt en stri jobb med å forklare værutsiktene for Bergen og resten av Vestlandet. Budskapet på værkartet bak Gry Hege Thorslund og Eli Kari Gjengedal er i alle fall ikke til å bli klok av. Regn, sol, skyer og torden, det må vel kalles å kjøre rimelig safe?

– Nei, det er ikke ment som noen helgardering, insisterer meteorolog Svein Inge Andersen hos Storm Weather Center overfor iBergen.no.

Han forklarer det for tiden svært så betegnende symbolet med at TV 2s værkart skal vise været både i Bergen og resten av Hordaland.

– Selv om symbolet står over Bergen på kartet, skal det varsle været for hele området, altså hele Hordaland. I og med det gjelder for et såpass stort område, kan det være store forskjeller i været lokalt, forklarer Andersen.

Solen på skjermen betyr heller ikke at meteorologene holder muligheten åpen for strålende solskinn, noe det har vært lite av i Bergen de siste 40 dagene.

– Solen er et tegn på at skydekket kan sprekke opp av og til. Det at vi viser sol og regn i samme symbol, betyr heller ikke at det skal være flott vær og regn samtidig. Varselet vårt skal gjelde mest for midt på dagen, men ta hensyn til både morgen og kveld. Symbolet vi bruker er et slags kompromiss, sier Andersen.

Så det er bare å bli vant til synet. Selv om det er fare for oppholdsvær både i morgen og til helgen, er varselet for de nærmeste ti dagene i Bergen rimelig kjent kost: Regn, hagl, en del vind, mildt, fare for torden¿

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere