*Nettavisen* Nyheter.

Helgen blir grå og våt

Foto: Svein Arne Nørsteng (-)

Det meldes om regnbyger over hele landet denne helgen.

28.08.09 15:40

Skiftende skydekke og regnbyger er prognosene for Østlandet på lørdag. Litt bedre blir det på søndagen, da de ferskeste meldingene fra Storm Weather Center går ut på lettskyet til halvskyet og oppholdsvær.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

For de som hadde håp om en siste rest av sommer, så kommer dessverre ikke temperaturene opp i mer enn rundt 16 grader på lørdagen. Blir det sol på søndag er kanskje solveggen et hederlig unntak.

Birken blir gjørmete
Direkte gjørmete blir det for de som skal gjennom Birkebeinerrittet lørdag. Værmeldingen for Hedmark går ut på skiftende skydekke og regnbyger. Med 17.000 syklister i løypa byr det på noen ekstra utfordringer.

- Jeg står nå 2,5 mil ut i løypa og her er det allerede svært gjørmete, sier løypesjef Svein Arne Nørsteng til Nettavisen.

Det er særlig området fra Bringbusætra til Bjørnåsbrua som blir vanskelig for syklistene. Ifølge Nørsteng er det 800 – 900 meter som allerede under Fredagsrittet har blitt sporete i søla.

- Hele helgen er det jo meldt et veldig ustabilt vær, men løypa er bedre enn forventet. Det er stort sett grusvei, skogsveier og to mil med asfalt, så dette kan gå bra.

Nørsteng opplyser at det i dag er nesten 5000 som har syklet fra Rena til Lillehammer. En ganske beskjeden gjeng i forhold til de 17.000 som kjemper om heder og ære på lørdag.

Verst i vest
En grå helg er også fasit for de aller fleste nordmenn som skal ut av huset. Mest regn blir det på Vestlandet.

Det beste været på lørdag finner vi nord for Salten. I Nord-Norge meldes det om litt regn i indre strøk. På Svalbard finner vi kanskje helgens beste værprognose: Lettskyet pent vær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag