RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helgen blir kald og grå

Foto: Knut Fjeld
Sist oppdatert:
Hadde du gledet deg til å nyte stranden til helgen, kan det være du blir skuffet. Sjekk været hos deg.

Finnmarkingene er de eneste som ikke har grunn til å klage på været til helgen. Helt nord blir det forholdsvis stabilt, med temperaturer over 20 grader og en del sol.

Her kan du sjekke hvordan været blir hos deg

Grått i sør
For de som bor i resten av landet, derimot, er værutsiktene ganske triste.

- Temperaturene er ikke akkurat i stand til å begeistre sommerturister, sier meteorolog Fredrik Villanger ved Storm Weather Center.

Temperaturene blir mellom 15 og 20 grader, og været blir stort sett grått med en del nedbør.

Er du på jakt etter skikkelige sommertemperaturer den neste uken, må du reise helt ned til middelhavet. I hele nord-europa vil man oppleve omtrent det samme møkkaværet som i Norge.

Møkkavær i juni
Den første delen av juli blir altså ikke spesielt oppløftende værmessig. Og Meteorologisk Institutt kan bekrefte det de fleste nok allerede har følt på kroppen: At det også i juni var skikkelig møkkavær.

Samlet sett var gjennomsnittstemperaturen i landet 0,7 grader under normalen. Bare Finnmark og Svalbard slapp unna: Der var det noe varmere enn vanlig. Den høyeste månedstemperaturen i hele landet opplevde Sarpsborg med 14, 5 grader.

Vi har likevel ikke mye grunn til å klage over at alt var bedre før. Man trenger ikke gå lenger tilbake enn til juni 2001 for å finne en måned som var like kald i Sør-Norge som i år, og i 2000 opplevde man liknende temperaturer i Nord-Norge som man gjør nå, melder Meteorologisk Institutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere