Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helgeværet på Østlandet: Fare for regn visse steder

VINTERFØRE: Til helgen er det ventet regn og sludd langs kysten i Sør-Norge og snø i indre strøk. Bildet er tatt i Trondheimsveien ved Sinsenkrysset i Oslo fredag morgen.
VINTERFØRE: Til helgen er det ventet regn og sludd langs kysten i Sør-Norge og snø i indre strøk. Bildet er tatt i Trondheimsveien ved Sinsenkrysset i Oslo fredag morgen. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det blir regnfullt sørover i Norge kommende helg, samtidig som det meldes om storm i Nord-Norge fredag kveld.

Meteorolog Magni Svanevik melder at været kommer til å være ypperlig på lørdag med oppholdsvær ved Østlandet, men det vil være svært lav temperatur.

- På det kaldeste vil det bli ned mot ti minusgrader i indre strøk, varsler Svanevik til Nettavisen. Hun kan også melde at det forventes regn og sludd på søndag, da det vil komme et lavtrykk innover Østlandet på søndag morgen.

- Det kommer inn et lavtrykk på søndag med nedbør i form som snø. Snø og sludd lenger snør, men det kan gå over til regn sør for Oslo på søndag. Passerer i løpet av søndagen og så blir det raskt lavere temperaturer igjen, forklarer Svanevik.

Regn på Sørlandet

Vær-eksperten kan også melde at det vil bli mye regn langs kysten i Sør-Norge kommende helg, på grunn av lavtrykket som nærmer seg fastlandet.

- På Sørlandet blir det snø og sludd i morgen i indre strøk, men regn ved kysten. Og det blir mer nedbør søndag som regn, fordi lavtrykket kommer inn på søndag.

Videre meddeler Svanvik at man må cirka 500 meter over havet for å få snø lørdag og cirka 900 meter over havet for å se nedbør i form av snø søndag.

Les om været den kommende uka på Østlandet her!

Brygger opp til storm på Vestlandet

På Vestlandet vil det bli mye regn i følge Meteorologen, men på søndag vil det bli kraftig vind.

- Snø og sludd på lørdag, men på søndag blir det en god del vind og de vil få inn litt vær. Den kommer fra nordvest og det blir kraftig vind på kysten. Liten storm. Vinden vil øke natt til mandag og da ser det ut som det kan bli ganske stormfullt, røper Svanevik.

Storm i Nord-Norge

- Stormen i Nord-Norge har flyttet seg i løpet av fredagen, da den begynte på morgenen i Nordland fylke, men nå har den beveget seg østover og holder på i Troms og Vest-Finnmark.

Det melder meteorologkonsulent Trond Robertsen til Nettavisen. Han er klar på at det ikke vil være smart å bevege seg med bil ute i stormen fredag kveld.

LA BILEN STÅ: Uvær i Nord-Norge. Tromsø fikk mye snø i natt og mer vind og snø er ventet utover kvelden. Nå anbefaler meteorologene å la bilen stå fredag kveld.  

- Vi anbefaler ikke å kjøre bil ute i kveld i Troms og Vest-Finnmark. Det er kraftig snø, haglbyger og mye vind. Det er en dårlig kombinasjon, som fører til dårlig sikt på veiene. Flere veier er også stengt på grunn av rasfare for snøskred, forteller Robertsen til Nettavisen.

Områdene med størst fare for snøras ligger i Vest-Finnmark og derfor er det flest veier som er stengt i det området.

Sendte ut flere farevarsler

Fredag morgen hadde Meteorologisk institutt sendt ut et farevarsel i Nordland på nivå tre, mest på grunn av kraftige vindkast. Vinden har beveget seg østover, men er et hakk mindre kraftig, enn den var tidligere i dag.

- Nå er det verste over i Nordland og vi har opphevet det oransje nivået (Nivå 3) i dag. Det er fortsatt gult nivå (Nivå 2) i Troms og Vest-Finnmark, informerer Robertsen.

METEOROLOG: Anita Ager-Wick. 

Hans kollega ved det Meteorologiske institutt, Anita Ager-Wick, kan også meddele til Nettavisen at de har sendt ut flyvarsel i Troms og Vest-Finnmark og at fly er innstilt i Hammerfest.

- Uværet har påvirket flytrafikken. Vi har ute farevarsler med tanke på flytrafikken, på grunn av turbulens. Hammerfest har fått fly innstilt, sier Ager-Wick til Nettavisen. Hun forteller videre at stormen vil vedvare i Finnmark gjennom natten, men at den vil gå over tidligere i Troms.

Oversikten over farevarsler kan de lese om på varsom.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!