Gå til sidens hovedinnhold

Helgeværet: Fortsatt varmt, men nå kommer ettermiddagsbygene

Norge har hatt årets første tropenatt, og ennå er det mai måned. Penværet og varmen fortsetter i sør, men regn med ettermiddagsbyger.

OSLO (Nettavisen): Onsdag ble det satt rekorder for varmegrader i mai måned, og natt til torsdag hadde Norge årets første tropenatt.

Les også: Oljeutslipp: Stenger Sørenga sjøbad inntil videre

Tropenatt på fyr

- Det var to fyrstasjoner, Lindesnes og Eigerøya, som hadde henholdsvis 20,0 og 20,4 grader som laveste temperatur i natt, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Nettavisen torsdag morgen.

- Vi venter fortsatt varmt vær i Sør-Norge, og det blir helt sikkert målinger med over 30 grader i dag også, men kanskje ikke så høyt som i går. Vi får se, sier meteorologen.

Ettermiddagsbyger

I værvarselet for helga meldes det om utsikter for ettermiddagsbyger med regn og torden.

- Hvis det blåser opp litt og du ser mørke skyer, så regn med at du kan få deg en skyll, sier meteorologen.

Det er likevel ikke ventet nok regn til å dempe skogbrannfaren. Den er fortsatt meget stor i Sør-Norge og stor på Helgeland, ifølge obs-varselet.

- Prognosen vår nå er tørt og varmt vær de neste 10 dagene, sier Løvdahl.

Onsdag var det Etne i Hordaland som var varmest - 32,7 grader - den høyeste temperaturen som noensinne er målt i Norge i mai. I den andre enden av skalaen havnet Dividalen i Målselv i Troms med minus 2,1 grader.

Det gir en temperaturforskjell på 34,8 grader!

Bergen, som søndag satte ny varmerekord for mai måned, oppnådde ny rekordnotering onsdag med 31,2 grader. I Oslo stoppet gradestokken på 31,1 grader.

Les også: Rekordvarmt

Kommentarer til denne saken