*Nettavisen* Nyheter.

Helikopterfirma satt på bakken

Foto: Scanpix

Ikke et eneste Airlift-helikopter får lette etter ulykken i Bærum i går. Det har Luftfartstilsynet bestemt.

12.05.05 11:57

De siste ti årene har selskapet hatt åtte helikopteruhell i Norge. Etter gårsdagens dødsstyrt ved Kolsås i Bærum, nekter Luftfartstilsynet Airlift å fly inntil videre.

- Veldig interessert
- Offisielt er det Havarikommisjonen som etterforsker ulykken. Men jeg kan si at det er en del omstendigheter rundt dette som vi er veldig interessert i. Vi har derfor suspendert godkjenningen til Airlift inntil videre og har bedt dem om å redegjøre for hva som har skjedd og hva de har tenkt å foreta seg for å forhindre lignende ulykker i fremtiden, sier leder for teknisk-operativ avdeling Jan Bengtson i Luftfartstilsynet til TV 2 Nettavisen.

Torsdag var politi og Havarikommisjonen på ulykkesstedet for å undersøke vraket. Men etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, er det mye som tyder på at ulykken ikke skyldtes tekniske feil.

- Havarikommisjonen undersøker dette nærmere. Med dette som bakgrunn synes vi det er grunnlag for å holde videre drift innstilt, sier Bengtson til TV 2 Nettavisen.

Døde i natt
En passasjer døde i natt som følge av skadene han pådro seg under helikopterstyrten. En rekke ansatte i Helly Hansen var på belønningstur med et event-selskap etter et endt prosjekt.

Helikopterselskapet Airlift var hyret inn for å ta passasjerene med på sightseeing over Oslo da ulykken skjedde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.