RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helikopterkapasitet forsinker leting

Foto: Bjørn Harry Schønhaug, Varden / SCANPIX
Sist oppdatert:
Politiet har hatt store mannskapsressurser tilgjengelig under leteaksjonen etter en 10 år gammel jente i Fyresdal. Problemet har vært å bringe letemannskapene inn i fjellområdet.

- Vi har folk nok. Oppgaven nå er å organisere aksjonen og transporten til Fyresdal og ikke minst inn og ut fra leteområdet, sier operasjonsleder Bernt Ingebritsen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Fire helikoptre
Hvor mange folk politiet har kunnet sette inn i letingen, har vært begrenset av kapasiteten på transport med helikopter.

Fire helikoptre er benyttet til søk og transport, men disse tar et begrenset antall passasjerer. Dermed har et stort antall letemannskaper måttet vente på transport.

Må ha avløsning
Leteaksjonen har pågått gjennom hele natten. Utover dagen mandag melder behovet seg for avløsning av letemannskaper som har vært i sving gjennom mange timer.

- Det er et stort behov for å avløse mannskaper som har vært i aksjon etterhvert som leteaksjonen skrider fram, sier Ingebrigtsen. HV-soldater og frivillige fra Norsk Folkehjelp er blant dem som vil bli satt inn for å forsterke og avløse letestyrken.

Det letes i et stort område rundt Hovassvarden i Fyresdal og over mot Agder i et tildels svært kupert og vanskelig terreng med mye fjell, skrenter, tett vegetasjon, vann og myrområder.

Danske fortsatt savnet
En 70 år gammel psykisk utviklingshemmet dansk mann er fortsatt savnet. 65 personer og fire hunder lette mandag i skogsområde ved Evje i Sætesdal der mannen forsvant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere