RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helklaff for kommunalt elskovsrede

Sist oppdatert:
To par takket ja til invitasjonen fra Porsgrunn kommune om et elskovsrede - ni måneder før byjubileet.

Ordfører Øystein Beyer (Ap) sikret seg bred presseomtale da han gikk ut og lovet gratis hotellrom til par som ville tilbringe noen timer sammen i et forsøk på å lage barn før byens 200-års jubileum 3. juli neste år.

Om det ikke var kø av unge par utenfor rådhuset for å melde seg på før den magiske datoen 3. oktober - ni måneder før byjubileet - så bekrefter jubileumssjef Frøydis Straume at tilbudet var mer enn bare en gimmick.

To par booket inn
- Vi hadde to hotellrom på Vic til disposisjon denne dagen, og det var to par som tilbrakte natten der. Vi har lovet dem full diskresjon, så jeg kan ikke fortelle mer, men tilbakemeldingen var at de hadde hatt det riktig hyggelig, sier en munter Straume til Nettavisen.

Hun har ansvaret for å skape blest og føre byjubileet neste år trygt i havn, og var godt fornøyd med at utspillet bar frukter i form av bred medieomtale. Historien om det kommunale elskovsredet vandret helt til Finland.

Håper på mange babyer
Straume sier kommunen ikke knytter for store forhåpninger til at akkurat aktiviteten på byens hotell denne natten skal bringe resultater, men håper generelt på mange nyfødte i jubileumsåret.

- Det er fordi vi er den kommunen i Telemark med størst fødselsunderskudd. Så vi har et reelt ønske om flere barn - og gjerne flere innflyttere, sier hun.

Blir gjort stas på
Paret som setter en liten porsgrunnsborger til verden idet kalenderen vendes til 3. juli, kan vente seg en smule oppmerksomhet. Ordføreren har tidligere lovet både barnevogn, startpakke med bleier og en rikholdig utstyrspakke.

Og alle porsgrunnsborgere som fødes i 2007 får en body med påskriften «Jeg er ny i byen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere