RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helleland mener store kommuner har bedre barnevern


BARNEMINISTER: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland mener store kommuner har bedre barnevern enn små kommuner.
BARNEMINISTER: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland mener store kommuner har bedre barnevern enn små kommuner. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) mener barnevernet i små kommuner har større utfordringer med å gi et godt tilbud til barna.

Små kommuner ligger i toppen av statistikken over barn som blir tatt fra foreldrene.

Les også: Barnevern: Her er kommunene som topper lista over omsorgstiltak

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland sier til NRK at en grunn til dette er at de mindre barnevernstjenestene har større utfordringer med å gi et godt tilbud til barna.

– Det er helt avgjørende at kommunereformen får fortsette med full kraft. På den måten får vi sterkere kommuner og en barnevernstjeneste som har bred kompetanse, som har god innsikt og som har erfaring med mange saker som kan sette i verk mange ulike tiltak på et tidlig tidspunkt så man slipper å gå til det skrittet å flytte barn ut av familien sin, sier Helleland.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at Høyres sentralisering ikke er svaret på utfordringene i barnevernet og sier regjeringen kunne fått til mye i barnevernet om de hadde brukt like store ressurser der som de gjør med kommunesammenslåing.

(©NTB)

I tabellen under finner du tallene for omsorgstiltak i kommunene per 31. desember 2017.

Barn på omsorgstiltak i norske kommuner
Infogram

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere