*Nettavisen* Nyheter.

Hells Angels-president var falsk skipper

Den norske Hells Angels-presidenten skal ha skaffet seg falsk skipperbevis. Sertifikatet hevder han å ha fått av en allerede godt kjent svensk fartøysinspektør.

06.02.04 15:05

Sertifikatet ble beslaglagt under en ransakingsaksjon i mannens leilighet i Trondheim sentrum i september, skriver Adresseavisa.

Forfalskning
I sertifikatet står den svenske fartøysinspektøren Claes Pallin oppført som utsteder. Det er samme mann som er tiltalt for å ha utstedt falske kystskippersertifikat til Kjell Inge Røkke og en rekke andre norske forretningsmenn

- Claes Pallin er oppført som utsteder i boka, men vi mener det er en forfalskning. Det er samme type dokument som Røkke hadde, sier politiadvokat Per Martin Utkilen i Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Er vitne
Den svenske fartøysinspektøren er vitne i rettssaken mot de tre medlemmene i Hells Angels, som skulle starte i Trondheim tingrett mandag.

Lederen er blant annet tiltalt grovt heleri, medvirkning til innførsel av 44 000 liter sprit, trusler, vold, bedrageri, forfalskning, tyveri, oppbevaring av narkotika, brudd på tolloven, brudd på ligningsloven og besittelse av ammunisjon, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag