RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helse Sør-direktør går av

(Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Steinar Stokke går umiddelbart av som administrerende direktør i Helse Sør. Stokke tok selv intiativ til å gå.

Bråket rundt Helse Sør fortsetter. I dag hadde det nye styret sitt første møte etter at tidligere styreleder Oluf Arntsen trakk seg. Arntsen trakk seg i januar etter å ha fått flertallet i styret mot seg på et forslag om å avsette Stokke.

Helseminister Dagfinn Høybråten svarte med å kaste resten av styret.

Nå er det klart at Stokke likevel går.

- Trenger ro
- Stokke tok selv initiativ til å gå av, sier nestleder Kristin Ørmen Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Og styret var enig.

- Styret har ikke grunnlag for mistillit til Steinar Stokke, men behovet for ro og styringskraft har vært avgjørende for administrerende direktørs beslutning om å fratre, heter det i en pressemelding fra styreleder Erling Valvik.

Gullavtaler
Samme dag som det nye styret skulle ha sitt første møte ble det klart at Stokke kunne gå av som 58-åring, og likevel beholde sjefslønnen på 1,4 millioner kroner fram til pensjonsalder. Til gjengjeld må han yte rådgivningstjenester.

Steinar Stokkes gullkantede etterlønnsavtale kom på toppen av den lukrative pensjonsavtalen som ble avdekket tidligere i år.

Avtalen sikret Stokke en årlig pensjon på 942.000 kroner fra fylte 62 år. Etter massivt press gikk han med på å redusere pensjonsavtalen til 450.000 kroner.

Forvalter liv og helse
Rotet rundt Helse Sør kommer midt i en massiv omorganiseringsprosess med store krav til sykehusene. I dag ble det også klart at Helse Sør må spare 1,3 milliarder kroner fordelt på 600 millioner i år og i overkant av 650 millioner kroner neste år.

Prosjektdirektør i Helse Midt-Norge, Asbjørn Magne Hofsli (61), konstitueres som ny administrerende direktør i Helse Sør. Hofsli begynner 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere