Helse-topp flyr gratis

Assisterende helsedirektør Geir Sverre Braut har i fem år fått reise så mye han vil med fly mellom Oslo og hjemstedet. Skattebetalerne får regningen.

09.07.06 11:00

Da Braut tok jobben som assisterende helsedirektør for fem år siden, var det en del av avtalen at han skulle få reise så mye han ville mellom jobben i Oslo og familien på Bryne i Rogaland. Det er ingen begrensninger på hvor ofte han kan reise hjem.

- Men i praksis så blir det en gang i uken elelr deromkring. Jeg hadde ikke noe behov for å flytte fra Rogaland, og hadde aldri sagt ja til jobben dersom dette kravet ikke ble oppfylt, sier Braut til VG.

Ifølge VG har direktøren mellom 1.januar 2005 og 31. mai i år reist hjem til familien 58 ganger på skattebetalernes regning. Statens helsetilsyn betaler flybillettene gjennom et Travel-pass, som for 148 640 kroner i året gir mulighet til å fly så mye man vil i Sør-Norge. Ifølge VG er Braut den eneste i Helsetilsynet som har et slikt pass. Statens helsetilsyn dekker også utgifter til flytog, parkering, og kjøregodtgjørelse. Dette kommer i tillegg til Brauts grunnlønn på 841 600 kroner.

Helsedirektør Lars E. Hanssen godkjente betingelsene. Han sier han ikke har angret et sekund på ordningen, ettersom Braut har gjort en strålende jobb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.