RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsetilsynet: – Daniel (2) fikk forsvarlig helsehjelp

Helsetilsynet mener helsehjelpen som ble gitt til to år gamle Daniel Flemmen Ødegaard, «i all hovedsak var i tråd med god praksis og var forsvarlig». Toåringen døde på Molde sjukehus.

Tilsynet finner ikke grunnlag for å komme med administrative reaksjoner over enkeltpersoner for brudd på helseloven. Den foreløpige rapporten etter dødsfallet er sendt til helseforetaket og til de pårørende for kommentarer.

Det ble satt i gang tilsyn i saken etter opplysninger om dekkoperasjoner for skjule hva som egentlig skjedde og påstander om press mot underordnede leger.

«Vi har gjennomgått alle versjonene av journalnotatene, og ingen notater er innholdsmessig endret. Til tross for assistentlegens opplevelse, kom det ikke fram opplysninger i samtalene at noen av de involverte har følt seg presset eller truet til å endre journalnotatene» skriver Helsetilsynet onsdag.

Molde sjukehus fikk tidligere i juni kritikk for oppfølgingen av dødsfallet, men ikke for behandlingen gutten fikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere