RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UNN SVARER IKKE: – Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser, sier direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen
UNN SVARER IKKE: – Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser, sier direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Helsetilsynet truet Universitetssykehuset i Nord-Norge med daglige bøter

Statens helsetilsyn har ved flere anledninger truet med å bøtelegge Universitetssykehuset i Nord-Norge med 10.000 kroner dagen for å få svar på henvendelser.

– Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser, sier direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen, til Dagens Medisin.

Sykehuset skal ha unnlatt å svare til tross for purringer fra helsetilsynet. Ved tre tilfeller har helsetilsynet varslet tvangsmulkt, altså at sykehuset må betale et beløp daglig, dersom de ikke besvarte henvendelser.

– Det har vist seg oppsiktsvekkende vanskelig å få svar fra UNN på henvendelser vi gjør til dem, sier Andresen.

Dagens Medisin har vært i kontakt med administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen, som foreløpig ikke vil kommentere saken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere