RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelig pizza-møte

Sist oppdatert:
Kontreadmiral Atle Karlsvik bestilte pizza, øl og vin til et «arbeidsmøte» på sitt hotellrom med en ukjent person i Forsvarsdepartementet.

Pizzaregningen fra det hemmelige kveldsmøtet 6. november 2003 er blant de mange bilagene forsvarsledelsen nå gransker.

På en reiseregning til Oslo har Karlsvik lagt ved en kvittering fra Peppes på en pizza Big Shot og en og en halv liter cola til det han oppgir som et «arbeidsmøte med FD» på Hotell Opera i Oslo. Av regningen går det frem at pizzaen er bestilt klokken 20.44.

Ifølge hotellregningen er pizzaen senere levert på Karlsviks rom, som ifølge Hotell Opera er et vanlig dobbeltrom.

Men Forsvarsdepartementet kjenner ikke til dette arbeidsmøtet. Verken daværende politisk ledelse i departementet eller ledelsen i embetsverket har oppført noen offisielle møter med Karlsvik denne kvelden.

- Det er ikke mulig for departementet å holde full oversikt over alle avtaler den enkelte politiker inngår. Enkelte ganger gjøres avtaler uten at dette registreres i elektronisk kalender, presiserer ekspedisjonssjef Elisabeth Bødkter Larsen i en epost til TV 2 Nettavisen.

Forsvarsstaben vet heller ikke hva slags møte dette var, eller hvem Karlsvik delte pizzaen med.

- Hvis det ikke går fram av regningen, har ikke vi noen ytterlige opplysninger, sier pressetalsmann Dag R. Aamoth ved Forsvarsstaben.

Øl og vin
Karlsvik har også ført opp utgifter til to flasker øl og vin for 175 kroner fra minibaren i forbindelse med arbeidsmøtet på hotellrommet.

- Er det vanlig at forsvarsledelsen har møter med Forsvarsdepartementet på hotellrom i Oslo?

- Man har brukt konferanserom på hotell til å avholde enkelte møter i tilfeller der det har vært mest hensiktsmessig, sier Aamoth.

- Men er det vanlig å ha møter på hotellrom?

- Jeg kjenner ikke til om det kan ha vært mest hensiktsmessig i den spesielle situasjonen, og har ingen generell oppfatning av det.

Av reiseregningen fra 5. november til 7. november går det fram at formålet med reisen fra Bergen til Oslo er et møte i STEB/GIS ledergruppe.

Svarer ikke
TV 2 Nettavisen har tidligere avslørt at Karlsvik leverte regninger for representasjon med «ledelsen i FD». Dette viste seg å være uoffisielle middager med tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Både Karsvik og Devold bekreftet dette etter at TV 2 Nettavisen viste bilder fra det ene retaurantbesøket.

Advokat Dag Steinfeldt har ikke svart på henvendelser fra TV 2 Nettavisen om hvem Karlsvik møtte på sitt hotellrom i Oslo.

Devold svarer heller ikke på spørsmål om hun vil bekrefte eller avkrefte om hun var den ukjente gjesten på arbeidsmøtet på Karlsviks hotellrom. Ingen av dem svarer på om de har hatt flere uformelle sammenkomster enn de som er kjent til nå. I en tidligere sms til TV 2 Nettavisen skriver Devold:

- Jeg har flere ganger tidligere hatt uformelle møter over et måltid med representanter for forsvaret for å drøfte aktuelle forsvarsrelaterte tema.

Habilitet
Både på Stortinget og i Forsvaret er det stilt spørsmål ved Devolds habilitet da hun to ganger forfremmet Karlsvik.

Karlsvik og Devold var kullkamerater på Forsvarets høyskole i 2000, og har senere møtte hverandre ofte, blant annet i forbindelse med inspeksjoner og øvelser.

Spørsmålet om habilitet kommer opp i Stortinget over nyttår, i forbindelse behandlingen av den årlige stortingsmeldingen om embetsutnevnelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere