Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelig Union-plan

For et halvt år siden vedtok Norske Skog å legge ned papirfabrikken i Skien. Nå vurderer selskapet å bygge en fabrikk for tømmerbasert biodisel - i Skien.

Norske Skog vil bidra til nye arbeidsplasser i området etter den omstridte beslutningen om å legge ned Union-fabrikken, skriver Aftenposten. Dermed dukket ideen om produksjon av miljøvennlig biodiesel opp.

Både myndigheter og andre interesser i Norge har lenge talt for at landet bør styrke satsingen på miljøvennlig drivstoff. Biodiesel er regnet som ett av flere miljøvennlige drivstoffer. Norske Skog vil ikke nevne navn på mulige samarbeidspartnere, men Aftenpostens kilder hevder at Norsk Hydro skal ha vist interesse for prosjektet. Norsk Hydro vil ikke kommentere saken.

Konserndirektør i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen, bekrefter at selskapet er interesserte i å delta i det som kan bli landets første store anlegg for tømmerbasert bio-diesel.

- Vi er åpne for å vurdere deltagelse i et slikt prosjekt, sier han til Aftenposten.

Den opprinnelige tanken var å etablere et biodieselanlegg der Union-fabrikken ligger, men anlegget trolig vil bli for stort og medføre for mye tungtransport. Derfor ser selskapet nå på andre tomter i området.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett