*Nettavisen* Nyheter.

Hemmelige møter hos Bondevik

Statsminister Kjell Magne Bondevik innkalte Frps parlamentariske leder Carl I. Hagen til et fortrolig møte i morges for å diskutere flodbølge-katastrofen.

10.01.05 12:49

TV 2 Nettavisen får bekreftet at også Ap-leder Jens Stoltenberg har vært i et fortrolig møte med Bondevik. Dette skjedde fredag.

Stoltenberg har hatt telefonkontakt med Bondevik i løpet av helgen.

Også SV-leder Kristin Halvorsen har møtt Bondevik.

- Dette er møter statsministeren fra tid til annen tar med de parlamentariske lederne når det oppstår spesielle situasjoner, sier Bondeviks pressesjef Gunnar Husan.

Ryggdekning
Ingen vil kommentere møtene, men Bondevik forsøker etter det TV 2 Nettavisen kjenner til gjennom samtalene med de parlamentariske lederne å få til en bred politisk enighet om hvordan den videre evalueringen av regjeringens håndtering av katastrofen skal skje.

Både Ap-leder Jens Stoltenberg, Frp-formann Carl I. Hagen og SV-leder Kristin Halvorsen har gjort det klart at de ønsker at regjeringen skal komme raskt tilbake til Stortinget med en evalueringsrapport.

Evalueringsrapporten må behandles i Stortinget før sommeren, krever de. Opposisjonen krever også å bli konsultert når det gjelder hvem som skal være medlemmer av utvalget som skal granske regjeringen.

Refs
Bondevik har kommet med sterke oppfordringer til opposisjonen om at politikerne står sammen i krisen og venter med eventuell kritikk. Men dette stoppet ikke Hagen fra å ta bladet fra munnen i helgen.

- Det var en altfor svak innsats av norske myndigheter de første fire-fem dagene etter naturkatastrofen, tordnet Hagen i TV 2 Nettavisen.

Han mente det var på høy tid at statsminister Kjell Magne Bondevik tok selvkritikk, slik Bondevik gjorde i VG lørdag.

Bondevik skal ha et formelt møte med de parlamentariske lederne på sitt kontor klokken 17.30 i kveld for å drøfte evalueringsutvalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.