RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelighold om karakterer

Sist oppdatert:
Resultatene fra vårens nasjonale prøver blir holdt hemmelig - inntil videre.

Tirsdag fikk derimot rektorene ved landets skoler tilgang til resultatene for alle elevene fra sin egen skole.

- Karakterene er klare for dem som skal bruke dem i undervisningen. Spørsmålet om full publisering vil bli avgjort først om et par måneder, etter at opplegget er evaluert, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Strømmen i Utdanningsdirektoratet til TV 2 Nettavisen.

Nytt om nye elever
Karakterene fra landets skoler blir dermed ikke tilgjengelig for offentligheten med det første. De enkelte skolene får heller ikke mulighet til å sammenligne sin skole med de andre skoler.

- De får bare tilgang til resultatene for sine egne elever, noe de skal de bruke til å legge opp undervisningen for å se hva elevene trenger støtte til, sier Strømmen.

Hun presiserer at rektorene hele tiden har hatt tilgang til resultatene fra sin egen skole, og lærerne til sine egne elever. Det nye nå er derimot at skolene får tilgang til resultatene for de elevene som har byttet over til deres skole.

Dette gjelder særlig elever som går fra 10. trinn til videregående eller 7. trinn til ungdomsskolen.

Lagt ut på nettet
Resultatene fra fjorårets nasjonale prøver, som var første gang slike prøver ble gjennomført, ble offentliggjort i januar.

Det har vært store protester mot de nasjonale prøvene. Flere av vårens prøver ble lagt ut på internett, noe som blant annet førte til at Utdanningsforbundet krevde at prøvene måtte stanses.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere